1 sept. -> Razende Roeland raast even lekker door

Deze donderdagavond staan je metal vitamine vanaf 21.00 uur weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en Omroep Zilt. Download de Omroep Zilt app dan kan je me overal beluisteren. Een heerlijke donderdagavond vol met lekkere muziek.

We openen deze week met de Maastrichtse metal band Slavantas. Onlangs was men op zoek naar een nieuwe zanger en die hebben ze gevonden in de persoon van Willy van der Kaa. Sinds 2008 timmert de band aan de weg en inmiddels hebben ze één demo, één EP en vier singles uitgebracht en wij draaien de 2022 uitvoering van Down Beneath.

Verder is er muziek van onder andere Metal Bats (voorheen Vortex) Serious Black en Stasia Momento.

Gevormd in Vigo (Spanje) in 2010 door KK Overlord en Olbap Dibasson, produceert Stasia Momento een mix van electro-donkere en obscure pop, inclusief krachtige gitaren en dramatische synths, allemaal onder diepe en verwrongen teksten die de zwakte van de mens, hun wrede natuur, mystiek, relaties en onderlinge relaties, het lijden, de afhankelijkheid, taboes, religie, misantropie, nihilisme, rare seks, bizarre dingen en schoonheid op groteske manieren. Stasia Momento onderscheidt zich door live shows vol stravaganza en sinistere acts op het podium, verenigd in perfecte harmonie met zijn muziek, live-projecties en dramatisering geïnspireerd door binomiaal plezier / pijn uit zijn teksten. De band heeft de live samenwerking van artiesten, acteurs en actrices die interactie hebben met de band op het podium in de meest theatrale nummers.

Dan hebben we nog muziek van de Nederlandse band Martyr en van de Duitse bands Feuerschwanz en d’Artagnan.

D’Artagnan is een Duitse folk rock band uit Neurenberg De naam van de band is afgeleid van de historische figuur d’Artagnan, die ook bekend werd als hoofdpersoon van de roman De Drie Musketiers. De groep werd in 2015 in Neurenberg opgericht door zanger Ben Metzner, die ook optreedt als mandolinespeler, doedelzakspeler en fluitist in de band, door Felix Fischer, die actief is als gitarist en achtergrondzanger, en door gitarist en zanger Tim Bernard. Metzner en Fischer speelden ook samen in de middeleeuwse rockband Feuerschwanz, Metzner en Bernard zijn al van jongs af aan vrienden. Op dit moment zijn ze druk aan het toeren en in oktober komt hun nieuwe album Felsenfest uit.

Na dit Duitse blok keren we terug naar Nederland met muziek van de Robbie Valentine, Ayreon en als afsluiter Hardland.

HARDLAND presenteert hun nieuwe single : COME BACK AND STAY! De band heeft ervoor gekozen om een bekende 80s mega pop hit nieuw leven in te blazen. En hoe!! Waar Paul Young’s versie nog funky basloopjes had en een heel poppy en dansbaar karakter, daar koos HARDLAND ervoor om het nummer totaal anders te benaderen. Het nummer werd volledig geherarrangeerd door Aeilko Venema en gemixt door het Dick Kok, die de track nog meer ballen heeft weten mee te geven! Aansluitend, als vanzelfsprekend, ook weer gemasterd in Abbey Road Londen door de legendarische engineer Sean Magee! Dus een heerlijke afsluiter voor deze uitzending!
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*