11 maart -> Razende Roeland

Razende Roeland raast door ondanks alle maatregelen 

Donderdagavond 21.00 uur de avondklok geldt, maar de radio mag aan dus je heb geen excuses om je metal vitamine niet te halen via Omroep RSH. Deze uitzending start met veel lekkere en stevige muziek en zang.

Axis Mundi, In Human en Noord trappen af. De Belgische band NOORD. We zagen je voorbij komen hier op Facebook en het leek ons wel wat ons Noorderburen wat kennis te laten maken met NOORD. Onze tweede EP is in de maak maar repeteren zit er hier in België nog niet in, jammer genoeg. Onze eerste EP doet het goed en wordt binnenkort 1 jaartje oud. Dus dan ben ik altijd genegen iemand een kans te geven.

Verder is er muziek van onder andere June Sixteen, Wizzard en Epica.

Epica is een Nederlandse band uit Reuver bestaande uit Simone Simons, Mark Jansen, Coen Janssen, Rob van der Loo, Ariën van Weesenbeek en Isaac Delahaye. De band, die een mengeling van gothic en symfonische metal brengt, is gevormd rond Mark Jansen, die tevens tekstschrijver en componist is. In de uitzending zal ik heel enthousiast roepen dat ze dit jaar op Dokkem open air staan, door de avondklok is de uitzending al opgenomen en in de laatste paar dagen werd bekend dat het festival dit jaar niet door gaat en weer in 2023 er weer zal zijn.

Er is nog meer waaronder de nieuwste single van Scarllet Desire.

De muziek van SCARLET DESIRE is donkere, romantische gothic metal met symfonische elementen als symfonische orkestratie en krachtige vrouwelijke operazang. De zangeres Danae Komodromou heeft een klassieke achtergrond en is een goed opgeleide sopraan. Haar zang is erg krachtig en ze heeft een heel groot vocaal bereik (3 en een halve octaaf) en ze kan ook extreem hoge noten en verschillende stijlen zingen wanneer dat nodig is. Het resultaat is zeer klassiek klinkende krachtige symfonische metal met een donker en uniek geluid.

Het nummer is oorspronkelijk lang geleden opgenomen, maar is gaandeweg veranderd, geproduceerd en verbeterd tot wat het nu is. Oliver Palotai, toetsenist uit Kamelot, bracht prachtige orkestraties naar het nummer en Heikki Pöyhiä uit Finland deed ook wat grommende vocalen.

Mixen en masteren werd gedaan door Jacob Hansen, die enkele van de beste metalbands zoals Amaranthe, Delain, Volbeat en Kamelot heeft opgenomen, gemixt en masterd. Hij begreep ons geluid echt en liet het nummer groot en krachtig klinken.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*