13 jan 2022 – Razende Roeland raast door zijn eigen tijd!

Razende Roeland raast door zijn eigen tijd!

Het is donderdagavond en om 21.00 uur staan je metal vitamine weer klaar, gezien het weer mag het ook wel want het is “ziek makend weer”. Deze uitzending is weer live te beluisteren via Omroep RSH en Radio Eenhoorn in de ether en via internet op www.omroeprsh.nl/studiolive en www.radioeenhoorn.nl/live ! Je kan je met de uitzending bemoeien via de whatsapp van Omroep RSH nummer 06-42456692.

Vorige week kreeg ik via de app de suggestie om iets te draaien van de band Thorium, nou daar doe ik niet moeilijk over en open ik de uitzending mee. Thorium is afkomstig uit België en bestaat uit drie leden van de band Ostrogoth. Deze leden, Tom Tee, Dario Frodo en Kurk “Stripe” Lawles, hadden allemaal ideeën voor songs in hun hoofd die niet onder de banner van Ostrogoth pasten. Wat doe je dan? Precies, je begint een andere band waar je al die ideeën wel in kwijt kan. Behalve in Ostrogoth, hebben enkele bandleden ook een gezamenlijk verleden in de band 23 Acez.
Muzikaal zou ik Thorium in het klassieke heavymetalhokje plaatsen, maar wel met de kanttekening dat er een dosis power metal in verwerkt is. Na een intro knalt de band lekker je oren binnen met het toepasselijk getitelde nummer Ostrogoth. Het nummer gaat niet over de oude band van de leden, maar over de Germaanse stam die het in oude tijden met de Romeinen aan de stok had. Direct is duidelijk dat wat je uit de line-up en geschiedenis van de band al kon opmaken helemaal klopt; Thorium weet heel solide muziek te maken. Technisch hoogstaand terwijl de nummers ook lekker in het gehoor liggen. Een combinatie die niet zelden naar een van de beide uitersten valt.
Er is ook weer nieuwe muziek toegestuurd uit Zweden, Slender Pale heeft afgelopen vrijdag hun nieuwste single uitgebracht en die draai ik ook.
Daarnaast is muziek van Burning, Guns ‘n’ Roses en Skid Row.
Skid Row is een Amerikaanse heavymetalband, opgericht in 1986 in New Jersey. De band was vooral populair in de jaren tachtig en begin jaren negentig van de twintigste eeuw, dankzij het succes van hun twee eerste albums. Halverwege de jaren negentig viel de originele (en tevens populairste) bezetting met leadzanger Sebastian Bach, uiteen en sindsdien opereert de band met een andere zanger (Johnny Solinger) en drummer (Rob Hammersmith). Hun grootste hits waren 18 and Life en I Remember You. Zij waren ook één van de bands die optraden in Moskou in 1989 op het Moscow-Peace festival.
Ook is er muziek uit de vroege jaren tachtig van onder andere Helloween, Iron Maiden en Metallica.
Van de laaste band zal het nummer Ride the Lightning te horen zijn, Ride the Lightning is het tweede album van de Amerikaanse thrashmetalband Metallica. Het album werd in het voorjaar van 1984 opgenomen in Kopenhagen en verscheen op 27 juli van dat jaar op de markt. De teksten op dit album gaan voornamelijk over de dood. De enige single die werd uitgebracht is Creeping Death. In de metal scene was dit album de doorbraak voor Metallica. De doorbraak bij het grote publiek kwam in 1991 met The Black Album (“Metallica”).
En we sluiten af met een gloednieuwe plaat van het nog uit te komen album Planet Metalhead van de Utrechtse band Martyr. Op 24 februari 2022 wordt het album uitgebracht en we kunnen nu alvast genieten van één van de 10 songs die op het album staan. “Church of Steel” is een geweldig nummer waar in de band klinkt zoals ook de grote internationale bands in volle metal glorie.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*