16 dec – Razende Roeland

Razende Roeland dendert nog even goed door!

Donderdagavond 21.00 en de metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Na een uitzending vol vinyl en de gezelligheid van Yntze, is er nu weer een uitzending waarin het grootste deel zal bestaan uit muziek van uit de garage en heerlijke melodieën.

De opening is voor de Nederlandse band Epica.

Epica is een Nederlandse band uit Reuver bestaande uit Simone Simons, Mark Jansen, Coen Janssen, Rob van der Loo, Ariën van Weesenbeek en Isaac Delahaye. De band, die een mengeling van gothic en symfonische metal brengt, is gevormd rond Mark Jansen, die tevens tekstschrijver en componist is.

En in de lijn van de voorgaande band heb ik contact met de Blackbriar, zij brachten vorige week vrijdag hun nieuwste single uit, daar praten we over en over wie ze zijn.

Daarna schakelen we over op de garage sound zoals het genoemd wordt, met bands als Green Day, Pearl Jam en 3 Doors Down.

3 Doors Down is een Amerikaanserockband, afkomstig uit EscatawpaMississippi. 3 Doors Down bestaat uit Brad Arnold, Todd Harrell en Chris Henderson. De band had een tijd geen vaste drummer, maar maakte gebruik van studiodrummers en vrienden die mee toerden, zoals drummer Daniel Adair, die later lid werd van Nickelback. Voormalig Puddle of Mudd-drummer Greg Upchurch werd in 2005 als drummer lid van de band.

De nummers van 3 Doors Down variëren van stevige rock (“Let me go”) tot krachtige ballads (“Landing in London”, gemaakt in samenwerking met Bob Seger).

Daarna gaan we weer even op het gaspedaal staan met muziek van Motorhead, Slender Pale, Axis Mundi en Arch Enemy.

Alle bands heb ik al eens behandeld qua stijl en muziek, maar het is gewoon leuk om nog eens even weer wat over Arch Enemy te kunnen melden, buiten het feit dat ze onlangs weer een nieuwe single uitgebracht. Arch Enemy is een melodicdeathmetalband en werd opgericht bij het stopzetten van de band Carcass toen Gitarist Michael Amott (ex-Carcass en ex-Carnage) en vocalist en bassist Johan Liiva (ex-Carnage) vervoegd werden door gitarist Christopher Amott en drummer Daniel Erlandsson om nog eens samen muziek te maken.Black Earth was het debuut van de band en werd uitgegeven door Wrong Again Records in 1996. Het was een redelijk succes in Japan en Zweden. Velen beschouwen dit album als het meest agressieve van de groep, een karaktertrek die een beetje milder werd bij hun volgende albums al blijven deze zeer agressief. Op 17 maart 2014 kondigde Angela Gossow haar vertrek uit de band als zangeres aan en tegelijkertijd werd haar vervangster bekendgemaakt: Alissa White-Gluz van het Canadese The Agonist. Gossow wil zich toe gaan leggen op haar privéleven en het management van Arch Enemy. Net als Michael Amott en Angela Gossow leeft ook Alissa White-Gluz veganistisch.Het tiende album van Arch Enemy “Will To Power” werd uitgebracht in september 2017 en brak alle records en betrad verkoopgrafieken op de hoogste rangen over de hele wereld. Op dit moment doet Arch Enemy waar ze het beste in zijn, op pad gaan en hun nieuwste batch heroïsche metal-anthems naar de mensen brengen. Het bereiken van een lang leven is de moeilijkste uitdaging waar elke band voor staat, maar Arch Enemy heeft zich al lang gevestigd als een vaste waarde in de wereldwijde metalscene en als vaandeldrager voor het hooghouden en vieren van de heavy metal-code. Op dit moment belichaamt geen enkele andere band de geest van het genre met zoveel flair en euforische ijver. Lang moge hun stalen geest zegevieren.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*