17 febr.’22 – Razende Roeland raast door de winterstorm!!

Razende Roeland raast door de winterstorm!!

Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, gezien het weer van de laatste dagen is het ook wel nodig wat een weer. Je kan weer lekker binnen bij de radio of ander muziek afspelend apparaat zitten en luisteren via de ether of internet naar Omroep RSH en Radio Eenhoorn naar een leuke en stevige aflevering. Ook deze keer kan je weer reageren via de whatsapp op nummer 06-42456692 tijdens de uitzending.

We openen met de symphonische metal band Manora.

Manora is een symfonische metalband uit de regio Leiden in Zuid-Holland. Hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke melodieën, terwijl ze toch een metal basis behouden. De combinatie van de kenmerkende ingrediënten van de symphonische metal en hun eigen geluid maakt dat deze band toch zijn plek weet te vinden in het symphonische metal spectrum. Manora is enkele jaren geleden ontstaan toen gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok hun eigen nummers begonnen te schrijven. Na verschillende veranderingen in de line-up vond Manora eind 2016 een vaste bezetting, met Tijn Scholtze op drums, Tomasz Kisielewicz op basgitaar en frontvrouw Mirte van der Ham. Met deze bezetting versnelde het hele proces, wat leidde tot de release van Manora’s eerste EP Dreamshapes”, welke op 1 september 2017 is gereleased en nationaal en internationaal zeer goed is ontvangen. De band heeft niet stilgezeten tijdens de Corona pandemie en bracht al eerder in 2021 de single “Wired to Obey” en de daarbij behorende clip uit. Deze is ook te horen zijn op hun eerste full length album “Brave the Storm”, welke uitkwam in oktober 2021.

Verder is er muziek van Sonic Whipe en Robby Valentine.

Robert Kempe, beter bekend onder zijn artiestennaam Robby Valentine, is een Nederlandse zanger en oprichter van de band Valentine. Kempe groeide op in Leusden. Hij begon zijn muzikale carrière als toetsenist, maar op zijn latere soloalbums nam hij een groot deel van de instrumenten voor zijn rekening. Hij beheerst naast diverse toetsinstrumenten ook de gitaar, de basgitaar en drums en percussie. Zijn werk is sterk beïnvloed door bands als Queen, Toto, The Beatles en in zijn meer recente werk ook door Placebo, Marilyn Manson, Muse en 30 Seconds to Mars. Hij is de frontman van zijn band Valentine. Er komt binnenkort een nieuw album uit die luistert naar de titel “The Black Dog Album”. Robby zal daar over komen vertellen.
Er is nog muziek van Star One, een project van multi insturmentalist Arjen Lukassen. Van dit project komt 18 februari 2022 een prachtig album uit, op sociale media liet Arjen al wat voorproefjes horen om te laten raden wie er zong en mee speelde op de 11 nieuwe nummers. Gelukkig heeft Arjen ook tijd om even te komen vertellen over dit project en een zangeres die een prachtige stem heeft.
De uitzending zal worden afgesloten door Ron Coolen.
Ron Coolen bracht zijn debuut album RISE uit op 1 Maart 2020. Op het album spelen maar liefst 12 gastmuzikanten van internationaal topniveau: George Lynch, Keith St. John, Christopher Amott, Göran Edman, Stéphan Forté, Joey Concepcion, Thorsten Koehne, Chris Clancy, Johannes Persson, Daniël Verberk, Steve Lamb en Sam Walters. RISE bevat 12 nummers variërend van classic hard rock tot heavy metal, en van prog tot thrash. Alle muziek is geschreven door Ron, en hij speelt ook slaggitaar, bass, drums en keyboards. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een opvolger en deze wordt in het najaar van 2022 verwacht.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*