17 juni -> Razende Roeland

Razende Roeland raast weer eens door het hele land!! 

Donderdagavond, 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, deze week via www.radio-viva.nl want er is raadsvergadering. Nu ben ik dus vanuit het diepe zuiden tot het hoge noorden te beluisteren!

Er is vanavond muziek van Flotsam & Jetsam, Slender Pale en Bloodbound.

Deze Zweedse powermetal band bracht in 2005 hun debuut album “Nosferatu” uit en op 28 mei van dit jaar kwam hun laatste album “Creatures Of The Dark Realm” uit en dit album brengt de band in een flow die heel ver kan brengen.

Verder draai ik  nog een keer de nieuwste singles van Hardland, Arshenic en Indulgence.

Arshenic is een Poolse band met een vrouwelijk front, die zware muziek speelt op het randje van rock en metal.Het tweede volledige album ‘Final Collision’, werd in 2019 uitgebracht via Sliptrick Records. Vorig jaar, aan het begin van de pandemie, bracht Arshenic een cover uit van “Where Did You Sleep Last Night”, samen met een videoclip opgenomen op de kliffen van het meest filmische strand van Polen. In hetzelfde jaar werd Ofilia, de zangeres van de band, door een internationale jury genomineerd voor de Best Clean Vocal 2020 FemMetal – Female Goddesses of Metal award, waarna ze de eerste plaats in deze categorie kreeg.

“Bloodsucker” is een energieke, rock-metal track. Het begin is geïnspireerd op de sfeer van old school metal van bands als Motorhead, Alice Cooper of AC/DC, gecombineerd met de melodieusheid van nu metal en hedendaagse elektronica. Op het hoogtepunt van de band verandert het nummer in een progressieve ballad met een post-rock vibe, zang met een klassiek en muzikaal gevoel. Hierdoor hebben we een uniek stuk dat niet alleen meteen in het oog springt, maar ook verrast door zijn vorm.

Verder is er nog muziek van Black Nazareth en The Pretty Reckless.

The Pretty Reckless is een Amerikaanse rockband uit New York City, opgericht in 2009. De band bestaat uit Taylor Momsen, Ben Phillips, Mark Damon en Jamie Perkins. De band bracht in augustus 2010 hun debuutstudio-album Light Me Up uit.

De afsluiter zal zijn van de band die volgende week centraal staat in Razende Roeland ontmoet..Axis Mundi.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*