2 sept. ’21 – Razende Roeland in tweestrijd!

Razende Roeland in tweestrijd!

Als het donderdagavond 21.00 uur is, staan je metal vitamine klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Heel vaak is de lijst wel duidelijk en de muziek vliegt weliswaar van hot naar her, maar de stevigheid blijft. Deze uitzending is echt eentje die je in twee delen kan zien. Eerst recht toe recht aan Metal en daarna Symfonische en Gothic Metal. Voor een ieder is er wel iets.

Lekker nieuwe muziek van Sabaton, Alcatraz en Dirkschneider & the Old Gang.

Udo Dirkschneider (Wuppertal, Noordrijn-Westfalen, 6 april 1952) is een Duitse heavy-, power- en speed metal zanger. In 1971 richtte hij de invloedrijke band Accept op, welke als grondlegger van de speedmetal wordt gezien. Samen met een aantal anderen richt Dirkschneider begin jaren 70 de band Accept op, die pas rond 1976 een vaste line-up heeft, waarna vooral in het begin van de jaren 80 het succes volgt. Na het verlaten van Accept richt Dirkschneider in 1987 de band U.D.O. op samen met een aantal andere Duitse muzikanten. Na vijf jaar houdt hij het voor gezien en keert terug naar Accept in 1992 en blijft daar tot 1996 waarna hij U.D.O. weer heropgericht maar nu met andere bandleden. Dirkschneider brengt met Accept vijftien albums uit, waarvan vijf live-albums. Met U.D.O. brengt hij veertien albums uit, waarvan het laatste in 2013, genaamd Steelhammer. De animatiefiguur Dark Schneider, een tovenaar, die in de Japanse tekenfilmserie Bastard!! speelt, is vernoemd naar Dirkschneider.

In het symfonische deel gaan we even lekker de wereld over, met muziek van Epica, Blackbrair en Ad Infinitum.

Ad Infinitum is een Zwitserse symfonische metalband. Oorspronkelijk een soloproject van de Zwitserse singer-songwriter Melissa Bonny, is het uitgegroeid tot een volledige band met de komst van drummer Niklas Müller, bassist Jonas Asplind en gitarist Adrian Theßenvitz.

En we maken nog even een uitstapje naar Brazilië, daar komt de band Revengin vandaan.

Deze symfonische metal band opgericht in Rio de Janeiro in het jaar 2008 heeft inmiddels 1 album en 2 ep’s uitgebracht. De laatste Inner Dark stamt uit 2020 en daarvan is onlangs een single uitgebracht.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*