27 jan.’22 – Razende Roeland raast opnieuw vol gas door !

Razende Roeland raast opnieuw vol gas door !

Donderdag 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar om gehoord te worden via Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Je kan je mening geven of een suggestie doen tijdens de uitzending via de what’s app op nummer 06-42456692. Deze uitzending komen er weer veel Nederlandse metalbands voorbij.

De opening wordt verzorgd door de Schiedamse bands Black Nazareth. De nieuwe Schiedamse rockband Black Nazareth moet in alles het roemruchte maar vooral ook donkere en duistere verleden van de jeneverstad uitademen. “Hard en zwart”, omschrijft bassist Henry McIlveen het bondig. De band heeft al een aantal songs opgenomen en is klaar voor de lancering. Dat zal in coronatijden vooral digitaal gebeuren, want een daverend concert zit er voorlopig niet in.
De vier muzikanten van Black Nazareth hebben allen een Schiedamse link. Vandaar ook de naam die verwijst naar het jeneververleden van de stad die ook wel Zwart Nazareth werd genoemd. Wat hen verder bindt is het aantal decibellen dat ze graag uitstrooien. Met bands als Focus, Threnody, Within Temptation en Textures bouwden ze de afgelopen jaren een grote schare fans op, ook internationaal. Omdat er geen concerten mogelijk waren de laatste maanden stortten ze zich op een nieuwe project: Black Nazareth. “Voor mij blijft het gewoon een band hoor, ook voor de langere termijn”, lacht Menno Gootjes, gitarist van Focus en Schiedammer in hart en ziel. “Schiedam heeft ook een ‘gritty black’, zwarte historie met de drankwalmen en de zwarte teer die in de lucht hing. Dat is zo toepasselijk voor de muziek die nu uit ons gekomen is”, zegt Gootjes.

Daarnaast is er muziek van de internationalebandsVolbeat, Ghost en Luback.

Sinds 2011 heeft deze Spaanse band zijn persoonlijkheid ontwikkeld tot het bereiken van een onmiskenbare identiteit. Rock, blues, folk, soul en Americana worden gecombineerd vloeiend onder de interpretatieve kracht van vijf geweldige muzikanten. Na Imminent (2014), een snelle en diepgaande evolutie, besprenkeld met muziek roots en zuidelijke airs, leidden tot hun tweede album: Relative Keys. Voor vitale onderwerpen (2016). Elf nummers vol nuances, met meer en betere instrumentale ontwikkelingen en een nieuwe lijn in de composities. “Ze bestrijken verschillende takken van soul, blues en folk, en het gevolg is een geluid eigen. Voor elke band die zijn zout waard is, is het hebben van een eigen geluid al een slag gewonnen”. – Zeppelin Rock Zijn derde werk, de EP The Deal (2019), is gebaseerd op een pure, organische stijl en helder. Elk lid van de groep ontwikkelt zijn volledige potentieel in de vijf thema’s, het voltooien van een emotioneel, complex en nog meer direct en toegankelijk. In januari 2020 was de single “Need (live at Ahalik Studios)” een hit tot nu toe onbekend, waardoor grote verwachtingen werden gewekt. Daarna is de voorschotten “Heat, Flames and Fire”, “Beware” en “Black Cat” hadden de leiding over blijf de atmosfeer opwarmen tot de komst van The Measure Of The Step (2021), twaalf sneden die de constante groei van LUBACK laten zien.

De Nederlandse inbreng is van Hvalross, De Bijwerking en er is een lp uitgekomen van Burning, daar draai ik wat van, ik heb muziek mogen ontvangen van de band Slavantas dus daar wordt ook wat van gedraaid.

Slavantas wordt opgericht in het voorjaar van 2007, wanneer een paar vrienden het idee krijgen om een band te beginnen. In eerste instantie om met plezier wat muziek te maken. Wanneer sommige nummers vorm beginnen te krijgen, denken ze aan meer dan alleen plezier spelen. Op 6 september 2008 organiseert Slavantas haar eigen festival in Maastricht (oude muziekgieterij). Na dit succesvolle 1e optreden volgen er nog meerdere optredens. Na een aantal keer wisselen van bandlid valt de band in 2012 uit elkaar. Heel lang gebeurt er niets totdat de zanger besluit op zoek te gaan naar muzikanten die Slavantas weer tot leven willen brengen. Na een gesprek met een van de oud-gitaristen wordt besloten er voor te gaan en in het voorjaar van 2019 zal er een nieuwe start worden gemaakt met nieuwe leden om opnieuw op te starten, en Heavy Metal terug te geven aan Maastricht en de rest van onze Provence. SLAVANTAS is klaar voor de volgende ronde met een nieuwe aankomst aan de horizon.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*