3 maart – Razende Roeland raast door met jeugdsentiment en nieuw materiaal!

Razende Roeland raast door met jeugdsentiment en nieuw materiaal!


Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, je kan een uur lang heerlijk genieten van onvervalste metal. Deze week is het muziek van ongeveer 40 jaar terug vermengt met gloednieuwe muziek. Bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn via ether en internet.

Deze uitzending wordt geopend door de Canadese band Anvil. Dit metal trio werd opgericht in 1978 en hebben tot nu al 18 studio albums uitgebracht. De laatste is alweer 2 jaar oud. Zij zijn de inspiratiebron voor onder andere Slayer, Metallica, Anthrax en Megadeth. Voor de band is het sneu dat de bands voor zij de inspiratie waren hen qua populariteit ver zijn overstegen, maar gelukkig blijven ze onvermoeibaar en er hebben nog steeds vertrouwen dat ze die grote klapper van een hit gaan maken.

Er is muziek van Helloween en Hammerfall.

HammerFall is een Zweedse powermetalband die werd opgericht in 1993 door gitarist Oscar Dronjak, nadat hij de deathmetalband Ceremonial Oath had verlaten. Jesper Strömblad ging met hem mee.

Verder heb ik muziek van een Spaanse band toegestuurd gekregen, de band heet Malkeda en natuurlijk draai ik het nummer wat mij is toegestuurd. Daarnaast is er muziek van Nick Fury en Invaders.

Zoals velen inmiddels weten is Tamme ook weer opgeknapt en aanwezig in zijn winkel, afgelopen zaterdag was ik daar ook even om met eigen ogen te zien hoe het met de grote man ging. Hij drukte me bij binnenkomst gauw twee cd’s in handen. “Hier twee goede bands en draai ze maar gauw.” Nou gelijk dan maar! Het is muziek uit de 80’s van Nick Fury (US) en Invader (Gre, Nordhorn) lekkere onvervalste speedmetal.  Deze beide cd’s zijn uitgebracht dankzij Big Bad Wolf Records en Hadbangers Records, want de muziek is destijds wel verschenen als demo op cassette bandjes en daardoor bleef het verborgen voor het grote publiek.

De lijst word langer en langer, gelukkig maar want het zo heerlijk om metal te draaien, muziek van Evergrey, Jinjer, Hardland en Sterk vullen het programma.

Jinjer is een Oekraiense metalband uit Donetsk. Hun stijl wordt meestal omschreven als progressieve metal en metalcore met vele invloeden uit diverse genres. De band werd opgericht in 2009, maar ze beschouwen 2010 als hun eigen oprichting.

Sterk is een splinter nieuwe band uit Noord Holland en heeft de afgelopen tijd benut om drie nummers op te nemen. Eén daarvan wordt gedraaid en binnenkort maar eens verder kennismaken met deze band zodat we twee platen kunnen draaien van ze in één uur.

De afsluiter is voor een plaat van de band Dangerous times for the Dead, de single wordt 4 maart uitgebracht, maar gelukkig mag ik twee uurtje voor de datum hem alvast draaien.

Weer een mega volle uitzending, waarvan ik hoop dat jullie genieten.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*