30 sept. – Razende Roeland raast door de donkere avond!

Razende Roeland raast door de donkere avond!

Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine zijn weer hard nodig. De herfst is begonnen dus een klein beetje extra muziek ondersteuning is gewenst. Dus is er besloten dat ik weer mag uitzenden bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Let’s Rock! Oh ja je kan je allen tijdens de uitzending berichten sturen naar 0642456692 als je iets op Metal gebied te melden hebt.

Er muziek van onder andere Volbeat, Refallen Jinjer.

Jinjer is een Oekraiense metalband uit Donetsk. Hun stijl wordt meestal omschreven als progressieve metaen metalcore met vele invloeden uit diverse genres. De band werd opgericht in 2009, maar ze beschouwen 2010 als hun eigen oprichting. Dit jaar hebben ze hun vijfde studio album uitgebracht. En afgelopen week stonden ze in een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen, reden genoeg om deze act de opening te laten doen.

Verder werden we afgelopen week overvallen door Guns ‘n Roses zij brachten een nieuw nummer uit en die moet dan ook opgenomen worden in de playlist.

Daarnaast heb ik nog muziek gekregen van Candlebox, Wonders en Roth.

Candlebox is een Amerikaansrockband uit Seattle.

De formatie werd in 1991 opgericht door drummer Scott Mercado en zanger/gitarist Kevin Martin. In 1997 stapte Mercado uit de band en werd opgevolgd door Dave Krusen, voormalig lid van Pearl JamDe band bracht zes studioalbums uit, waarvan het eerste, Candlebox, in 1993 verscheen. Het album werd vier keer platina in de Verenigde Staten en bevat de hitsingle “Far Behind”. Het in 1995 uitgebrachte vervolgalbum Lucy bereikte een gouden status. In 2000 besloten de bandleden uit elkaar te gaan. De oorspronkelijke bezetting van Candlebox met Scott Mercado kwamen in 2006 weer samen en brachten in 2008 Into the Sun uit. In 2010 namen Kevin Martin en Sean Hennesy een album op met The Gracious Few en in 2011 kwamen de bandleden weer bij elkaar om opnames te maken. Op 3 april 2012 kwam het 5e studioalbum Love Stories And Other Musings uit. Het album bevatte 9 nieuwe nummers en 5 opnieuw opgenomen klassiekers, waaronder Far Behind en You. In 2016 werd het Album Disappearing In Airports uitgebracht, waarvan Vexatious de eerste en enige single was. En onlangs verscheen het album Wolves, waarvan ik de eerste single kan en mag draaien.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*