4 nov.- Razende Roeland raast door mistige tijden.

Razende Roeland raast door mistige tijden.

Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Ik bedank Radio Viva.nl voor het beschikbaar stellen van hun zender vorige week. Er is weer veel nieuwe muziek en dat houdt in dat de uitzending weer heel vol zit. Uiteraard kan je tijdens de uitzending appen met mij via 06-42456692. Of via Messenger, facebook, twitter en mail contact met mij opnemen.

De openingsplaat is deze week van Ad Infinitum hun nieuwe langspeelplaat is vorige week vrijdag uitgekomen en luistert naar de titel Chapter II, Legacy, van dit album is er een derde single uitgekomen die luistert naar de titel Animal. Ad Infinitum is een Zwitserse symfonische metalband. Oorspronkelijk een soloproject van de Zwitserse singer-songwriter Melissa Bonny, is het uitgegroeid tot een volledige band met de komst van drummer Niklas Müller, bassist Jonas Asplind en gitarist Adrian Theßenvitz.

Verder is Ayreon of te wel Arjen Lukassen ook bezig met ons nieuwsgierig te maken naar zijn nieuwe project. De eerste volledige track is een epische van dik 10 minuten, maar zeker de moeite waard en zal dan ook van kop tot staart gedraaid worden.

Daarnaast is er zoals beloofd te ander A-kant van de single van Elesteon. Deze 5 koppige band uit Nijverdal timmert al sinds 2016 aan de weg en heeft al op het Bevrijdingsfestival en Geurenpop gestaan. De single met dubbele A-kant is de opmaak naar de volledig album wat in 2022 uit zal komen.

Op 3 december 2021 komt het nieuwe album van Volbeat uit en de zanger Micheal zegt over het album het volgende “Ik heb het hele album in drie maanden geschreven. Ik was thuis in een goed humeur en had een vast publiek van mezelf… Er zitten veel Volbeat-handtekeningen in. Als je teruggaat naar de eerste plaat en vergelijkt het tot waar we nu zijn, je kunt horen hoe de band zijn stijl heeft ontwikkeld, met behoud van het kenmerkende geluid.” Vorige week donderdag met voor de uitzending kwam hun single uit.

Ook is er muziek van onze oosterburen in hun eigen taal. Het is vaak het derde album dat de toekomstige richting van een band bepaalt. Terwijl de debuut- en vervolgalbums meestal worden beschouwd als het begin van een hoopvolle carrière, geeft het derde album aan waar de reis naartoe gaat. Met hun meest recente release, hun derde album ‘Chaos’, bewijst de band Schattenmann, aangevoerd door zanger Frank Herzig, onmiskenbaar: de inhoud van hun muziek wordt harder, meer metal-georiënteerd, veelzijdiger en compromislozer. Herzig: “‘Chaos’ laat ons bewust ons geluid uitbreiden met moderne en meer originele elementen. We willen ons muzikaal niet beperken, maar hebben metal en industriële invloeden in ons nieuwe materiaal verwerkt. Het begin van deze ontwikkeling was al aanwezig op ons debuut ‘Licht an’ uit 2018, en een jaar later op ‘Epidemie’. ‘Chaos’ ziet ons tot het uiterste gaan en verder kijken dan het voor de hand liggende.” De komst van het nieuwe album staat gepland voor 5 november 2021, met het nummer/video ‘Choleriker’ als lead single.

Verder is er muziek van Udo, Dynazty en uit India de band Mociane.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*