62e Visserijdagen op 30 augustus van start

 

De Stichting Visserijdagen wil u al vast op de hoogte brengen van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Harlinger Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Dat is dit jaar voor de 62e keer met een programma voor elk wat wils.

Door Laurens Posthumus

 

De belangrijkste hiervan geven wij hier per dag weer

 

Woensdag 30 augustus

Om 16.00 uur is de opening met een verrassing op het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats. Aansluitend is er een spectaculair optreden van de Kast o.l.v. leadzanger Syb van der Ploeg en stadgenoot Nico Outhuijse als drummer.

Op hetzelfde podium begint om 20.00 uur de Harlinger feestavond m.m.v. de Hubert Heeringaband met bekende Harlinger artiesten, maar ook nieuw talent krijgt de kans hun muzikaal talent ten gehore te brengen.

 

Donderdag 31 augustus

Een dag die in het teken staat van de Harlinger Klompzeilwedstijd, een braderie voor volwassenen en kinderen in het centrum en een optreden van het Douaneorkest.

Ditmaal met een solo-optreden van Emma Kok, het 15-jarig talent uit Kerkrade, bekend van de Voice Kids en de Ministars en niet te vergeten de Vrijthofconcerten met Andre Rieu.

Te samen met Phil Bee (bekend van de Voice Senior)  zijn zij de solisten van deze avond.

 

Vrijdag 1 september

Een dag die begint met jeugdcircus Salto uit Sneek. Zij hebben hun tent opgezet nabij de Batting voor het geven van een tweetal voorstellingen.

In de middag is dan weer tijd voor het ringrijden met Friese sjezen op de Voorstraat om de zilveren tobbe met aansluitend een flamencodemonstratie door Kadri Meerima uit Leeuwarden.

Zij brengt u in Spaanse sferen op het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats.

 

Zaterdag 2 september

De Open Dag Visserijhaven is dit jaar voor het eerst verplaatst naar de Willemshaven. U weet wel de locatie waar vorig jaar in juli talrijke Tall Ships aanmeerden.

Daar kunt u vis eten en verse gekookte mossels, luisteren naar shantykoren en rondneuzen tussen al het materieel wat de gezamenlijke overheden u deze dag willen laten zien.

Zo zijn de drie onderdelen van de land- lucht- en zeemacht aanwezig, waarbij de komst van de MQ-9 Reaper de aandacht zal trekken. Dit onbemande vliegtuigje ziet alles en wordt vanaf de vliegbasis Leeuwarden bestuurd.

Maar ook de brandweer, de KNRM, de politie, de douane en de Marechaussee dragen hun steentje bij in een grootse presentatie.

 

Maar ook in de binnenstad is van alles te doen, zoals een groots opgezette bonte markt die muzikaal zal worden ondersteund door maar liefst zeven Sambabands op evenzoveel locaties.

Aan het eind van de middag is – als het weer het toelaat – weer de traditionele Vlootschouw vanuit de Zuiderhaven. Meevaren kan, maar wel op eigen risico.

Zoals altijd worden ook deze Visserijdagen weer afgesloten met een groots vuurwerk vanaf de Zuiderpier. Aanvang 21.30 uur en goed te zien vanaf de keermuur of de Willemshaven.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*