Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

Donderdag 16 maart 2023 hebben Mr. Drs. Paul Schoute (wethouder gemeente Harlingen), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Edwin Schurink (Sr. Projectmanager Bouw DELTA Netwerk) en Dirk Slot (Projectmanager BAM Telecom) gezamenlijk een eerste schop in de grond gezet bij Café ’t Noorderke in Harlingen, waarmee het officiële startsein is gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

 

Gemeente blij met de start van de aanleg
Mr. Drs. Paul Schoute, wethouder van de gemeente Harlingen is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente.
“Het hebben van een snel internet wordt steeds belangrijker voor zowel onze inwoners als de bedrijven. Thuiswerken en razendsnelle nieuwe ontwikkelingen laten zien dat er een behoefte is aan meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Het is dan ook fijn dat we nu in de gemeente Harlingen een start gaan maken met de aanleg van glasvezel in de stad en onze twee dorpen,” aldus wethouder Schoute.

Mooie samenwerking met mooie resultaten
Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk, vult aan: “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking met de gemeente en vele anderen, heeft geleid tot positieve reacties van de inwoners. Dat is ook gebleken uit de mooie resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald. Reden te meer om de gemeente Harlingen zo snel mogelijk aan te sluiten op onze nieuwste generatie glasvezel waarmee de hoogste snelheden kunnen worden behaald. Zo kan iedereen straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding.”

 

Verwachte planning
In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer BAM Telecom het glasvezelnetwerk aan in Harlingen.
Dirk Slot, projectmanager bij BAM Telecom vertelt: “Wij zijn erg blij met deze mooie opdracht van DELTA Netwerk en zien uit naar een goede samenwerking met de gemeente Harlingen. Aan het project is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. We hebben hierin kunnen rekenen op een constructieve bijdrage van de gemeente en overige stakeholders. Hiervoor onze oprechte dank. We gaan ons voor de volle 100% inzetten om de overlast voor inwoners en passanten zoveel mogelijk te beperken. Verder heeft de veiligheid in onze dagelijkse werkzaamheden de hoogste prioriteit voor onze medewerkers en de inwoners van de gemeente. We spreken de wens uit om er samen een mooi project van te maken en zien er naar uit om aan de slag te gaan in de mooie gemeente Harlingen!”

 

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer BAM Telecom voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen hierover vooraf een brief met meer informatie. Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met BAM Telecom. Zij helpen graag op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 085 – 047 90 62 of via glasvezel@BAM.com.

Blijf op de hoogte!

Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen inwoners het aanlegproces op de voet volgen. Met behulp van postcode en huisnummer komen zij terecht op de gebiedspagina van Harlingen, waar zij meer informatie kunnen vinden over de aanleg en waar zij zich tevens kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.
Op 27 maart starten we in Harlingen met een bouwcampagne. Hierbij krijgen bewoners een laatste kans om zich zonder aansluit- en activatiekosten aan te melden voor glasvezel.

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Elke maand komen er ca. 30.000 aansluitingen bij. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobile telefonie.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*