Afgestudeerde kunstenaars bundelen hun krachten en zoeken de publiciteit.

Zestien afgestudeerde kunstenaars laten op geheel eigen wijze het resultaat zien van vijf jaar studie aan de Kunstacademie Friesland.
Op de eindexamententoonstelling “Exposure” wordt divers werk getoond.

De tentoonstelling wordt op 29 april aanstaande op de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden geopend door wethouder Hein Kuiken, die onder andere Cultuur in zijn portefeuille heeft. Ook zal de Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een bijdrage leveren.

Van de zestien kunstenaars zijn er 6 in april van dit jaar afgestudeerd. De overige tien hebben vorig jaar hun studie afgerond, hun expositie werd wel geopend maar na één dag vanwege Covid maatregelen alweer gesloten.
De krachten worden nu gebundeld en is er een gezamenlijke tentoonstelling.

Door de Covid-periode hebben de studenten diverse hobbels overwonnen wat hen sterker heeft gemaakt in hun eigen keuzes aldus Doet Boersma, directeur van de Kunstacademie Friesland.

De studenten hebben vanaf 2016/2017 de particuliere opleiding in Leeuwarden gevolgd en zich bekwaamd in verschillende beeldende kunstdisciplines. Er worden onder andere schilderijen, installaties, keramiek, een lichtsculptuur en videokunst getoond.
De eindexamententoonstelling heeft de naam “Exposure” gekregen. Dit staat letterlijk voor aandacht en publiciteit.

Openingsdagen: 30 april en 1 tot en met 10 mei 2022
Openingstijden: 11.00-16.00 uur
Locatie: Kunstacademie Friesland, Groningerstraatweg 354 in Leeuwarden.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*