Akkoord winkelcentrum Kimswerda

Verkeersveiligheid en omgevingsgroen worden verbeterd

Projectontwikkelaar Wopke Klaver en de gemeente Harlingen hebben overeenstemming bereikt over de geschillen rondom winkelcentrum Kimswerda in Harlingen en de verplaatsing van de toegang tot het winkelcentrum. Klaver kan hierdoor verder met de ontwikkeling van het gebied. Daarnaast wordt de verkeersontsluiting en de verkeersveiligheid van de Kimswerderweg verbeterd. Dit gebeurt onder andere door de verkeerstoegang tot het winkelcentrum naar het zuiden op te schuiven. Ook komt er een aparte ingang voor vracht- en bevoorradingsverkeer en zal het voet- en fietspad langs de Kimswerderweg aangepast worden, waarbij de sloot wordt gedempt.

De gemeente gaat met bewoners van Byniastate in gesprek over de groene afscheiding tussen het winkelgebied en de wijk. Klaver zorgt binnen het plangebied voor waterberging en zal op korte termijn met de verdere uitwerking van het plangebied starten. Bij deze uitwerking zal de gemeente betrokken zijn en zal zij op deze manier de belangen van zowel onze ondernemers als inwoners behartigen.

Wethouder Erik de Groot: “Ik ben blij dat de heer Klaver en de gemeente via de goede dialoog tot een akkoord voor de ontwikkeling van het gebied zijn gekomen. Dat is echt goed nieuws voor Harlingen. De verkeersveiligheid langs de Kimswerderweg wordt verbeterd en we zetten een streep onder de juridische geschillen”.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*