ANWB automaatje in Harlingen

ANWB AutoMaatje is een vervoersinitiatief waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming rijden. Mobiliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De afstand tot de bushalte of het treinstation kan te ver zijn. Er kan niemand in de omgeving zijn die kan rijden of misschien voel je je bezwaard hulp te vragen. En mogelijk is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen om de boodschappen te tillen of de arm te bieden tijdens het lopen. Als gevolg daarvan is meedoen aan de maatschappij lastig en ligt eenzaamheid op de loer. Er zijn gelukkig veel mensen die belangeloos willen helpen.

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje staan voor je klaar, je hoeft slechts te bellen om je rit door te geven. Als je dat minimaal 2 dagen van tevoren doet, dan kan er een vrijwilliger uit de buurt worden gezocht om je naar je bestemming te brengen. Je betaalt hiervoor een kleine onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten. Laat je door vervoer niet weerhouden om weer naar de verjaardag van je kleinkind te gaan, mee te doen bij je kaartclub, of er even op uit te zijn met een ritje door de omgeving.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Harlingen die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Harlingen kunnen contact opnemen met Mia Bonnema, coördinator ANWB AutoMaatje Waadhoeke en Harlingen.
Telefoonnummer: 06-18422894
E-mail: automaatje@deskule.nl
Meer informatie: https://deskule.nl/anwb-automaatje-waadhoeke-en-harlingen-u-belt-wij

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*