Bakfiets ‘KeepRolling….Bak vol verhalen!’ door wijken en dorpen

Wat speelt er in uw wijk? Graag leren wij u kennen en horen we uw verhaal of vraag. Zijn er mooie initiatieven, successen of misschien problemen die u met ons wilt delen? Laat van u horen en kom langs voor een goed gesprek aan één van onze twee bakfietsen.

Wethouder Erik de Groot: De bakfiets is een prachtig initiatief waarbij we laagdrempelig de wijken en dorpen in gaan. Het is een beetje terug naar het oude opbouwwerk van vroeger. Gewoon met inwoners in hun eigen omgeving in gesprek om te horen wat er speelt en hoe tevreden men is met hun leven en leefomgeving. Met de opgehaalde verhalen en informatie willen we de kwaliteit van onze dienstverlening verder verbeteren en optimaal aan laten sluiten op de wensen van onze inwoners. De bakfiets zetten we ook in om eenzaamheid te signaleren en aan te pakken. Om deze reden hebben we een extra bakfiets aangeschaft en sluit de gemeente Harlingen zich aan bij het convenant ‘Een tegen eenzaamheid’.
Bakfietsen iedere donderdagochtend de wijken in
De bakfietsen en medewerkers zijn iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur te vinden in steeds verschillende wijken van Harlingen, Wijnaldum of Midlum. Waar we precies gaan staan is een verrassing, omdat we willen dat het contact tussen u en ons spontaan ontstaat. U kunt ons herkennen aan de prachtige beschilderingen op de bakfietsen.

Kent u iemand die een praatje met ons op prijs zou stellen? Of iemand waar u zorgen over heeft? Laat het ons weten. En wilt u zelf een praatje maken? Zoekt u ons dan op? Wij kijken er naar uit.
E-mailadres: keepemrolling2021@outlook.com.

Bakfietsproject is initiatief van welzijnsorganisaties, De Bouwvereniging en gemeente Harlingen
Het bakfietsproject is in juni 2021 gestart en is een samenwerking van De Bouwvereniging, De Skûle Welzijn en het Gebiedsteam van de gemeente. De wijkagenten, thuiszorg en de sociale dienst zijn ook al een keer mee op pad geweest. We hopen ook andere partijen te verwelkomen nodigen hen van harte uit mee te gaan.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*