Bakken tegen eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 29 september t/m 6 oktober vinden er door het hele land speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. Het gebiedsteam heeft samen met ouderenwerk De Skûle Welzijn een gezamenlijk eetmoment georganiseerd voor de omwonenden uit de Trebolbuurt op de Maritieme Academie. In de middag heeft wethouder Erik de Groot zich aangesloten om te helpen bij het bakken van de pannenkoeken. Rond 16:45 stroomde de omwonenden naar binnen en kon er gezamenlijk genoten worden van de pannenkoeken. Het is een gezellige middag geworden waarin het samen zijn centraal stond.
Week tegen Eenzaamheid
Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.
Eenzaamheid
1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.
Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.
Kijk wat jij kunt doen op de website van Eén tegen Eenzaamheid.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*