Benefiet avond Oekraine in De Koornbeurs

Op zaterdag 19 maart organiseert Theater de Koornbeurs in Franeker een benefietavond waar de film #Donbass wordt vertoond. Een film die een aangrijpend helder inkijkje geeft in het leven in het Oost-Oekrainse Donbass. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs en geef achteraf (contant) het bedrag wat je wilt. Het theater zorgt ervoor dat het bij Giro 555 terecht komt.

Over Donbass: Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een ‘praktische handleiding’ voor het overleven in zo’n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news? Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Zijn episodische fictionalisering, die hem de prijs voor Beste Regie opleverde in het Cannes-programma Un Certain Regard, benadrukt het groteske van situaties die vreemd en verontrustend zijn. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.

#hArtforUkraine
Samen met vele anderen, leven ook wij mee met wat er gaande is in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gebeurtenissen en vooral over de mensen die dit moeten meemaken. Het theater wordt daarom ook blauw/geel uitgelicht. Met dit gebaar sluiten wij aan bij de landelijke actie #https://h-artforukraine.nl

Meer informatie: www.theaterdekoornbeurs.nl/nieuws/benefiet-avond-voor-oekraine

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*