Bibliotheek Harlingen helpt mensen die moeite hebben met lezen

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet.  Voor sommige mensen is dit lastig, zij hebben moeite met lezen, schrijven of computeren.

Het Digi-Taalhuis is een plek in de bibliotheek waar mensen kunnen oefenen om te lezen, schrijven, rekenen of computeren. We helpen ze om de basisvaardigheden te ontwikkelen en meer zelfredzaam te worden.

Bibliotheek Harlingen heeft een grote groep deelnemers in het Digi-Taalhuis en deze groep groeit door. Onlangs is het Digi-Taalhuis gecertificeerd als één van de eersten in Friesland. Een bijzonder moment voor zowel bibliotheek, de samenwerkingspartners, gemeenten en de vrijwilligers. De vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor het Digi-Taalhuis want zij geven de ondersteuning aan de deelnemers.

Door de steeds groter groeiende groep en door het afscheid van een aantal vrijwilligers, is de behoefte naar mensen, die een bijdrage willen leveren in de ondersteuning als taalvrijwilliger groot. ‘We willen graag alle deelnemers kunnen helpen en ondersteunen om zo zelfredzaam te worden in onze huidige maatschappij. Kom eens langs en kijk zelfs eens of vrijwilliger zijn iets is voor jou.’, aldus Mariska Hibma, bibliotheekmedewerker van bibliotheek Harlingen.

Het Digi-Taalhuis is in de Bibliotheek van Harlingen op woensdagochtend van 9.30 – 12.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*