Blije gezichten bij nieuwbouw Plan Zuid Harlingen

Harlingen- Toekomstige bewoners van de nieuwbouw in Plan Zuid fase 3 komen deze weken langs op de bouw. Ze krijgen ‘even’ de sleutel in handen van hun toekomstige woning of appartement om binnen te kijken en zaken op te meten. Voor vragen en toelichting zijn medewerkers van de Bouwvereniging en Dijkstra Draisma aanwezig.
Blije gezichten bij de nieuwbouw in Plan Zuid fase 3 in Harlingen. Toekomstige bewoners van de Pr. Margrietstraat komen op uitnodiging van De Bouwvereniging langs om hun nieuwe woning te bekijken en op te meten. Een speciaal moment; Voor de eerste keer met de sleutels door de voordeur.

Toekomstige bewoners
Jessica Koster, 21 jaar, gaat binnenkort voor het eerst verhuizen naar haar eigen stek. Haar moeder en vriend zijn mee om samen met Jessica haar nieuwe studiowoning te bekijken en op te meten. ‘De aangeschafte mango ronde-tafel past er helaas niet in, maar dat mag de pret niet drukken’, aldus Jessica. Jessica ‘Als ik hier sta voel ik me gelukkig’.

Kees en Geertje Sijbesma reageren enthousiast als ze binnen gaan kijken. Geertje, ‘Het voelt mooi en smûk. Kees en Geertje zijn blij met hun keuze om naar de nieuwbouw te verhuizen. Het voelt meteen goed. Met het vorderen van de leeftijd, vinden ze de slaapkamer beneden wel prettig. Geertje, ‘Dit wordt onze laatste verhuizing, we hopen hier nog heel lang te mogen wonen.’ Verhuizen is de familie Sijbesma niet vreemd. Vroeger hadden ze hun eigen verhuisbedrijf Sijbesma. ‘Als we de sleutel hebben komt eerst de schilder erin en dan de stoffeerder,’ aldus Kees. De kinderen helpen straks met verhuizen, dat is een fijn idee.

Transformatie wijk
De Bouwvereniging transformeerde de afgelopen jaren de wijk Plan Zuid naar een nieuwe duurzame wijk. Een groot herstructureringsproject waarbij in drie fasen totaal 291 woningen tegen de vlakte gingen. Voor bewoners wiens huis gesloopt werd, moest een andere plek gevonden worden. Een intensieve klus die nauw luistert en veel overleg met bewoners vraagt. Samen met een afvaardiging van bewoners ging de de Bouwvereniging aan tafel en zijn keuzes gemaakt over de te realiseren nieuwbouw.

Veilig, prettig en gezond wonen
Een aantal bewoners zijn weer terug in hun vertrouwde wijk en anderen stroomden uit. Gemeente Harlingen pakte de infrastructuur en openbare inrichting van het terrein aan. Plan Zuid zit nu in de laatste fase, waar 92 sociale huurwoningen worden gebouwd. Gasloos, energiezuinig en geschikt voor alle leeftijden. Als alles volgens planning verloopt zijn alle woningen en appartementen in de eerste helft van 2022 opgeleverd. Plan Zuid is getransformeerd in een nieuwe frisse wijk voor jong en oud, waar het veilig, prettig en gezond wonen is.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*