Boekhoudcoach en winstadviseur Ylse Sijbesma haalt Profit First naar Friesland

Harlingen – “Ik wil heel graag dat Friese ondernemers, juist tijdens deze crisis maar ook daarna, financiële rust kunnen ervaren”, vertelt boekhoudcoach en winstadviseur Ylse Sijbesma. De 40-jarige Harlingse heeft in mei haar Profit First-certificaat behaald en mag zich nu officieel Profit First Professional noemen. Ze is momenteel de enige Profit First Professional in Friesland.

Profit First

Profit First is een praktisch en toegankelijk cashflowmanagementsysteem, dat ondernemers zonder boekhoudkundige kennis helpt om inzicht ín en grip te krijgen óp hun financiën. Profit First Nederland is een groeiende organisatie met inmiddels 70 als Profit First Professional opgeleide boekhouders, accountants, businesscoaches en virtual assistants. Dankzij deze certificering kunnen zij de methode Profit First op maat implementeren bij ondernemers.

De potjes uit grootmoeders tijd

Misschien is het beeld wel bekend: het nostalgische spaarblik van Brabantia met voor elk vak een ander spaardoel. Het spaarblik had een vak voor de boodschappen, energielasten, huurlasten, et cetera. Elke keer als vader thuiskwam met zijn loonzakje, werd het geld door moeder over de verschillende vakjes (potjes) verdeeld. Op deze manier kon er nooit te veel geld worden uitgegeven aan de boodschappen, waardoor er te weinig over zou blijven voor de huur. Kortom: inzicht in en duidelijkheid qua de financiën. De Profit First-methode is gebaseerd op dit ouderwetse, oerdegelijke systeem en in een modern jasje gegoten. Door met potjes te werken reserveren ondernemers voldoende voor de bedrijfskosten en de Belastingdienst, maar houden ze ook rekening met salaris, een oudedagsreserve en een arbeidsongeschiktheidsvoorziening.

Crisis en winst

Een op winst gerichte methode klinkt in crisistijd misschien wat gek, maar niets is minder waar. Ylse legt uit: “Het is juist nu ontzettend belangrijk om grip te hebben op je geldstroom. Dit geeft houvast en handvatten over ‘hoe nu verder’. Daarnaast kan het ook rust geven, je weet namelijk precies waar je aan toe bent. Het is van groot belang om tijdens crises niet in paniek te raken. Precies weten hoe je bedrijf er financieel voor staat, zorgt ervoor dat je kunt de rust bewaren”. Met het certificaat op zak hoopt Ylse met haar bedrijf In4Profit | boekhouding & winstadvies ondernemers nu én in de toekomst te kunnen ondersteunen.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*