Compostdagen Waadhoeke op 25 en 26 maart

Gemeente Waadhoeke doet mee aan de landelijke compostactie. Inwoners van de gemeente kunnen op vrijdagmiddag 25 maart en zaterdagochtend 26 maart gratis compost halen op 6 locaties in de gemeente. Wethouder Jan Dijkstra heeft vrijdagmiddag 25 maart om 13.00 uur met een shovel de eerste compost uitgedeeld bij Loonbedrijf en Grondverzet Frankena BV in Winsum.

Compostdagen Waadhoeke
De compostdagen in Waadhoeke zijn op vrijdag 25 maart van 13.00 tot 16:30 uur en op zaterdagochtend van 09:00 tot 13:00 uur. Inwoners van de gemeente kunnen op die momenten gratis compost halen op 6 afhaalpunten, deze zijn te vinden op de website van Waadhoeke. Per voertuig mag men maximaal een halve kuub post meenemen. In voorgaande jaren was er veel belangstelling voor de compost. Door corona ging de landelijke compostactie de afgelopen twee jaar niet door. Dit jaar kan het weer!

Een echt kringloopproduct
In Nederland leveren we groente-, fruit- en tuinafval gescheiden in. Daar maken de afvalbedrijven vervolgens compost van. De landelijke compostactie is om iedereen daarvoor te bedanken. Compost is een echt kringloopproduct, want natuurlijk materiaal van de bodem komt terug in diezelfde bodem. Dat is goed voor het milieu. En compost werkt ook nog eens heel goed voor bodem, tuin en alles wat daarin groeit, bloeit en leeft. Beter kan het niet en afval scheiden is altijd een goed idee!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*