Cruiseschip Star Legend van Windstar Cruises meert aan in Harlingen

Aankomende zondag 31 juli brengt het luxe zeecruiseschip de Star Legend haar maiden call aan Harlingen. Naar verwachting meert het 159 meter lange cruiseschip van de Amerikaanse rederij Windstar Cruises rond de klok van 07.00 uur aan in Harlingen. Het schip vervolgt haar reis om 19.00 uur naar Amsterdam.

The Star Legend
De Star Legend is sinds 2015 in bezit van rederij Windstar en onderging in 2020 – 2021 een flinke upgrade. Het schip werd gemoderniseerd en met 26 meter verlengd naar 159 meter. De rederij creëerde hiermee extra ruimte voor 50 luxe suites waardoor het schip, 8 decks hoog, in totaal 312 passagiers kan ontvangen. Met de lengte van 159 meter bereikt de Star Legend daarmee ook de maximale lengte die Cruise Port Harlingen kan ontvangen. Tijdens de maiden call aan Harlingen zijn er ongeveer 80 gasten aan boord, nog geen volle bezetting vanwege Covid-19. Een leuke anekdote over de Star Legend; in 1997 verscheen het schip, toen varend onder de naam Seabourn Legend, in de film Speed 2 met de beroemde actrice Sandra Bullock.

Oude grachten en schilderachtige steegjes, Harlingen a charming little place
De Star Legend maakt vanuit Kopenhagen een 8-daagse reis met als eindbestemming Amsterdam. Naast Amsterdam is Harlingen de enige haven in Nederland waar het schip afmeert. Met haar oude grachten, rijke historie in de visserij en scheepvaart, charmante koopmanshuizen, pakhuizen en een netwerk van schilderachtige nauwe steegjes wordt Harlingen als stad, liggend aan het Unesco Wereld Erfgoed de Waddenzee, omschreven op de website.

Harlingen ontwikkelt zich tot cruisestad voor zee- en riviercruiseschepen. Binnen de cruise industrie zijn unieke onontdekte locaties met charmante stadscentra én met de mogelijkheid tot het maken van bijzondere excursies zeer in trek.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*