De heer Douwe ten Napel krijgt Koninklijke Onderscheiding tijdens jaarlijkse lintjesregen

In bijzijn van familie en alle ondersteuners mocht burgemeester Ina Sjerps op 26 april 2022, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, de heer Douwe ten Napel een Koninklijke Onderscheiding uitreiken voor zijn verdiensten.

De heer Ten Napel was met een smoes naar de bestuurskamer van Zeerobben gehaald door Johannes Woudstra. Toen ze een bakje koffie gingen halen, werd de heer Ten Napel met applaus ontvangen in de kantine.

De heer Ten Napel, een echte Zeerob, oud bestuurslid en oud speler, die nu zelden ontbreekt langs de lijn als trouwe supporter is naast zijn betrokkenheid bij de voetbalvereniging vele jaren in diverse functies actief geweest.

Voor de kerkelijke gemeente, waar hij nog steeds nodig is voor de organisatie van de Fancy Fair. Daarnaast heeft hij jarenlang de administratie gedaan van de stichting Moederlijke Weldadigheid. Vervuld hij vanaf 1988 als bestuurslid bij Huize Brandaris de functie van penningmeester en sinds 2000 is hij lid van het CDA.

De heer Ten Napel vervuld zijn taken correct, rustig en met overtuiging. In alle functies komt zijn betrouwbaarheid, betrokkenheid en creativiteit naar voren. Ook binnen het CDA wordt hij omschreven als een trouw en meedenkend lid. Een goede luisteraar met gevoel voor humor. Doortastend in denken en doen.

Hij was Raadslid in Harlingen van 2002 tot 2013 en is nog steeds actief binnen het CDA. De ruime ervaring van Ten Napel bij het Waterschap was belangrijk voor de gemeente Harlingen als het gaat om zijn havens en dijken. Hij debatteerde op zijn eigen bescheiden manier, positief en vol overtuiging. Door het vele vrijwilligerswerk voelt hij de Harlinger samenleving goed aan. Hij is nog steeds actief binnen het CDA en men heeft hem ook nog steeds nodig!

Voor zijn verdiensten, zijn jarenlange belangeloze inzet voor Harlingen binnen diverse functies, is de heer Ten Napel onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*