De ‘thuisduik’, voor iedereen die 2021 met een frisse blik wil beginnen

Nieuwjaarsduik verplaatst: van het strand naar tuin en balkon
Stichting Nieuwjaarsduiken blikt Noordzeewater in

Niet geheel onverwacht, maar Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland, organisator van de traditionele duik in Scheveningen, heeft vanwege het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen besloten het evenement op 1 januari 2021 niet door te laten gaan. Jammer, maar er is gelukkig een bijzonder alternatief bedacht.

De organisatoren van de Nieuwjaarsduik hebben de afgelopen maanden alle mogelijkheden bekeken om het evenement tóch door te laten gaan. Uiteindelijk is besloten om soepblikken met écht Noordzeewater aan Nederland aan te bieden. “Als de mensen niet naar de zee mogen komen, brengen we de zee gewoon naar de mensen. Met de Nieuwjaarsduik uit Blik hebben we een mooi alternatief. Hopelijk wordt het net zo leuk!”, zegt Alex Schuttert van de Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland. Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag werd gevraagd om het eerste blik met zeewater te vullen.

Echt Noordzeewater uit blik
De komende weken kunnen Nieuwjaarsduik-fans via nieuwjaarsduik.nl gratis een pakket met twee limited edition blikken Noordzeewater aanvragen, zolang de voorraad strekt. Met die blikken kan op 1 januari om 12:00 uur samen met nog tienduizenden andere landgenoten worden meegedaan aan een grootse officiële ‘thuisduik’: in eigen tuin, op het balkon of in de badkuip. Om zo het nieuwe jaar net zo fris als normaal te starten.

image
De Nieuwjaarsduik komt in 2021 uit blik. De Haagse Burgemeester Jan van Zanen vulde het eerste blik met water uit de Noordzee.

Doe mee aan de thuisduik!
“De nieuwjaarsduik is niet weg te denken bij de start van het nieuwe jaar”, zegt Esther van Spronsen van Unox. “In een tijd dat veel van onze zekerheden wegvallen, vonden we het juist belangrijk om het jaar traditioneel te starten; met die oer-Hollandse frisse plons in het water. We vonden het thuisduik-idee zo sympathiek in al z’n eenvoud, dat we direct hebben besloten om het te omarmen met de Nieuwjaarsduik uit Blik. We denken dat iedereen graag 2020 van zich af wil spoelen om met een frisse blik 2021 te beginnen.” De nieuwjaarsduik steunt ieder jaar een goed doel. Zo ook deze alternatieve editie: voor elke Nieuwjaarsduik uit Blik, worden twee blikken erwtensoep aan de Voedselbank geschonken. “De Voedselbank kan onze hulp beter dan ooit gebruiken”, denkt Esther van Spronsen.

Organisator Alex Schuttert: “Met de ‘thuisduik’ is er wel een leuk en veilig alternatief; het lijkt mij geweldig op de eerste dag van het nieuwe jaar op social media allerlei berichten van thuisduikers voorbij te zien komen.”

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*