Deel Noorderpier Harlingen tijdens Tall Ships Races afgesloten, pier wel toegankelijk voor publiek

Deel Noorderpier Harlingen tijdens Tall Ships Races afgesloten, pier wel toegankelijk voor publiek

Tijdens de Tall Ships Races Harlingen sluit Wetterskip Fryslân een klein, 250 meter lang stuk van de Noorderpier bij de haven in Harlingen af voor publiek. De afsluiting geldt van woensdag 13 tot en met maandag 18 juli 2022 en geldt alleen voor een klein deel van de pier aan de Waddenzeekant. Het waterschap neemt deze tijdelijke maatregel uit voorzorg. Bezoekers kunnen tijdens het evenement wel veilig via het niet-afgezette deel de kop van de 1,5 kilometer lange pier bereiken. Het waterschap pakt het risicovolle stuk van de pier vanaf medio augustus aan.

Tijdens de Sail In Parade op donderdag 14 juli worden er duizenden toeschouwers verwacht die de schepen vanaf de Noorder- en Zuiderpier en de omgeving van de Willemshaven willen bewonderen. Het waterschap sluit het 250 meter lange traject in de bocht van de Noorderpier aan de Waddenzeekant tijdens de Tall Ships Races uit voorzorg af. Alleen dit gedeelte kan in uitzonderlijke omstandigheden inzakken of wegglijden. De veiligheid van de toeschouwers komt op dit gedeelte door de afsluiting niet in gevaar.

Werk aan pier start in augustus

Het risico op wegglijden of inzakken komt omdat de geul in het Kimstergat op het Wad zich sneller dan verwacht verplaatst richting de Noorderpier. Hierdoor kan de pier bij zeer lage waterstanden inzakken of wegglijden. Wetterskip Fryslân gaat dit deel van de havendam over een lengte van 350 meter versterken door er onder water breuksteen tegenaan te storten. Hiermee wordt ook de geul direct naast de Noorderpier gefixeerd (op zijn plaats gehouden) en kan deze niet meer opschuiven naar de pier.

De werkzaamheden aan de pier beginnen naar verwachting medio augustus 2022. Het is de bedoeling dat het werk klaar is voor de start van het stormseizoen (1 oktober 2022).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project Noorderpier Harlingen op: www.wetterskipfryslan.nl/noorderpier.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*