Do. 1 juli – Razende Roeland

Razende Roeland ontmoet Martyr!

Deze donderdag is er weer een Razende Roeland ontmoet en deze week is het een band uit Utrecht en de band is bezig met een nieuw album. Via Omroep RSH en Radio Eenhoorn in de ether en via www.omroeprsh.nl op het internet te zien en te horen. Je hoeft niets te missen van de uitzending waarin Martyr centraal staat. Er is ook nog een prijsvraag waar je de laatste single op cd kan winnen.

Martyr is een heavy metal band uit Utrecht die al sinds 1982 bestaat. Tijdens haar bestaan is er een set democassettes uitgebracht, evenals een aantal langspelers. Het grote publiek maakte in 1985 voor het eerst kennis met Martyr, toen het nummer “En Masse (Stand Or Die)” verscheen op het collectieve album “Metal Massacre VI” van het legendarische Amerikaanse label Metal Blade. Andere grootheden op deze plaat waren Possessed, Hallow’s Eve, Dark Angel, The Obsessed, Hirax, Hades en Nasty Savage. Het debuutalbum “For The Universe” uit hetzelfde jaar wordt nog steeds beschouwd als een klassieker in heavy metal-kringen. De toonaangevende website “Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives” schreef bijvoorbeeld het volgende over dit album: “Martyr’s songwriting is enorm superieur aan de meeste van zijn concurrenten”. In 2014 werd de groep geëerd door de “Dutch Steel (80’s Metal From The Netherlands)” verzamelaar voor Martyr’s bijdrage aan de Nederlandse heavy metal geschiedenis. E.e.a. Ook de toenmalige burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, ontbrak niet, hij stuurde de groep begin 2018 een persoonlijke brief om Martyr te bedanken voor hun ambassadeurschap voor de stad.

De groep treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, als headliner of als voorprogramma van een bekendere act binnen het heavy metal spectrum (bijvoorbeeld als support van ex-Iron Maiden zangers Paul Di’Anno en Blaze Bayley, Trivium , Iced Earth, Manilla Road, Lizzy Borden, Raven en Saxon). De absolute hoogtepunten van Martyr’s carrière tot nu toe waren hun 3 tours in Japan, met waanzinnige menigten. De feedback die Martyr ontvangt op basis van hun prestaties is puur positief.

Martyr schrijft nu nummers voor het nieuwe album met al twee uitgebrachte singles “No Time For Goodbyes” (1 juni 2020) en “Fire Of Rebellions” (17 juli 2020)

Bij navraag aan de bandleden halen zij hun inspiratie onder andere uit de muziek van Ozzy Osbourne en Loudness.

Loudness, is een Japanse heavy metal band opgericht in 1981 door gitarist Akira Takasaki en drummer Munetaka Higuchi. Ze waren de eerste Japanse metalact die getekend had bij een groot label in de Verenigde Staten, en brachten in 2014 26 studioalbums (vijf in Amerika) en negen live-albums uit en bereikten de Billboard Top 100 op hun moment van maximale internationale populariteit. tientallen keren op Oricon. Ondanks talrijke wijzigingen in hun selectie, met Takasaki het enige constante lid, zette de band hun activiteiten gedurende de jaren 1990 voort, en herenigde uiteindelijk de originele line-up in 2001. Deze incarnatie bracht nog eens zeven albums uit tot 30 november 2008, toen de originele drummer Munetaka Higuchi stierf op 49-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Osaka aan leverkanker. Hij werd vervangen door Masayuki Suzuki.

Er is ook nog muziek van Queensrÿche en Pantera.

Pantera was een Amerikaanse groove metalband die in de jaren 80 en 90 actief was. Uiteindelijk brachten onder andere drank en drugs in 2003 een eind aan het succesverhaal van Pantera.

Als voorproefje voor volgende week draai ik nog een stukje Vortex.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*