Do.1 juni – Razende Roeland praat over een boek “Metal als je het hoort : Kippenvel!”

Razende Roeland praat over een boek “Metal als je het hoort : Kippenvel!”

Donderdagavond 21.00 uur en ja je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Deze week ga ik het samen met Henk Bosma het hebben over een prachtig boek wat hij samen met Nico Veenstra heeft gemaakt over 40 jaar metal in Nederland.

Dat doen we aan de hand van muziek van bands die genoemd worden in het boek. Helaas we kunnen niet alle bands behandelen en er zal misschien ook tijd afgesnoept worden van de nummers die we willen draaien, maar het wordt een leuke uitzending.

De opening is voor Testament. Testament is een Amerikaanse thrashmetalband die in 1983 werd opgericht als Legacy door Eric Peterson, Derrick Ramirez en Louie Clemente. Ook Steve “Zetro” Souza en Greg Christian maakten deel uit van Legacy. Wonderkind Alex Skolnick kwam later in de plaats van Derrick Ramirez.

Verder zal er muziek zijn van Arch Enemy, Anvil, Accept en Savatage.

Savatage is een progressieve metalband opgericht door de broers Jon en Criss Oliva in 1978 in Tarpon Springs, Florida. Ze vormden eerst de groep Avatar die later bij het persen van de eerste elpee veranderd werd in Savatage omdat er in Europa al een band bestond met de naam Avatar. In het begin was het vooral een heavymetalband met speedmetalinvloeden en sterke gitaarriffs.

In het boek staan prachtige foto’s en leuke verhalen, onder andere over de bands Picture, Vanderbuyst en Pretty Maids.

Pretty Maids is een Deense hardrock/heavy metal band uit Horsens, Denemarken. Gevormd in 1981 door Ken Hammer en voltooid met Ronnie Atkins in 1982, kunnen hun geluid en muziek worden omschreven als klassieke, met gitaren beladen heavy rock met een sterke nadruk op melodie.

Nou is Henk ook nog drummer en wel van één van de oudste metal bands van Nederland namelijk Vortex en muziek van deze band zal de afsluiter zijn van het programma.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*