Do.10 febr. – Razende Roeland raast Nationaal deel 1

Razende Roeland raast Nationaal deel 1

Donderdagavond 21.00 is het weer tijd voor de wekelijkse portie metal, rock vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn, je kan het volgen via de ether en via het wereldwijde web. Het staat je ook weer vrij om je er tegenaan te bemoeien via de app op nummer 06-42456692. Deze week is het alleen maar Nederlands product.

De opening wordt deze keer verzorgd door Martyr, ja deze band krijgt de nodige aandacht in mijn programma omdat het nieuwe album er aankomt. Op 24 februari 2022 verschijnt de langspeelplaat “Planet Metalhead” en van dat album komt deze week de openingsplaat van de uitzending.

Ook Burning komt weer voorbij, want zij hebben inmiddels hun langspeelplaat “Source of Humanity uitgebracht en ze verdienen wat extra aandacht. De plaat klinkt heerlijk.

De band Dangerous times for the Dead heeft ook niet stil gezeten en ze brengen op 11 februari hun nieuwste single uit en ik mag hem nu al aan jullie laten horen. Ook zal ik het nummer Fairytale van de band draaien. De goede verstaander weet dat ik dan ook even met een bandlid zal gaan praten. Bjørn Ciggaar is de zanger van Dangerous times for the Dead en zal het één en ander komen vertellen over de single en hopelijk de langspeelplaat die komen gaat.

Daarnaast heb ik ook nog wat mega stevige muziek van eigen bodem uitgezocht, Faint Solace en Nox Aeterna.

Nox Aeterna is een vijfkoppige melodische metalband uit Schiedam. In de zomer van 2004 heeft Nox Aeterna een demo-cd opgenomen. “Unleashed” bevat vijf nummers die geschreven zijn in de beginperiode van Nox Aeterna. De nieuwere nummers zijn echter krachtiger, uitdagender en speelser. De muziek van Nox is niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Wij halen onze inspiratie uit verschillende muziekgenres en deze variëteit is goed terug te vinden in ons eigen werk. Een ding staat vast: Nox is absoluut metal! De opstelling bestaat uit zanger/gitarist Arnold Boukes, gitariste Debbie Maasdam, drummer Mischa Jansen, bassist Martin Floor en toetsenist Ronald Nels. Wij laten je graag genieten van een melodische stroom knalharde metal!

En de afsluiting is voor Arjen Lukassen. Er is muziek van Ayreon en van het nieuwste project Star One waarvan de cd op 18 februari uitkomt. Het geluk wil dat ik Arjen heb kunnen spreken over deze projecten.

Genoeg afwisseling in de muziek om er weer een leuke uitzending van te maken.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*