Do.10 juni – Razende Roeland

Razende Roeland ontmoet Hardland!

Donderdag avond 21.00 uur en de metal vitamine staan klaar! De techniek is gecheckt en de platen zijn uitgezocht. Bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn is de ether vrij, het internet is gecontroleerd en ook via www. omroeprsh.nl kan het helemaal los gelaten worden op de wereld. HARDLAND is de band die deze uitzending Razende Roeland ontmoet.

De Nederlandse band Hardland begon als een vriendengroep die samen muziek wilde maken. Het begon met het opnemen en schrijven van een paar liedjes, maar groeide na enthousiasme uit de omgeving al snel uit tot meer. Aeilko Venema (zang, gitaar) en Paul Evers (zang, gitaar) vonden versterking in Eric Gijsen (drums) en Marco Kuiper (toetsen). De eerste plaat is een zelfgetiteld album met daarop tien nummers die hun wortels hebben in de rock van de jaren zeventig en tachtig. Denk dan aan bijvoorbeeld wat AOR, melodieuze rock en progressieve tinten. De heren hebben de productie in eigen hand gehouden, maar de mastering is verzorgd door Sean Magee in de legendarische Abbey Road Studio’s (London).

Ik ga met de band langs hun inspiratie platen, Paul werd door het nummer ‘Alright now’ van Free geraakt, Remi hoorde ‘Hotel California’  gespeeld worden door zijn buurjongen en wilde bassen, Aeilko hoorde ‘Eve of destruction  en wist toen dat ie gitarist ging worden en Eric zag David Gohl drummen bij Nirvana en wist dat ook hij achter het drumstel plaats wilde nemen. Van deze platen zal wat gedraaid worden.

De nummers en bands die de band inspireerden zijn King’s X, Sixx AM etc. Van deze bands zal ook wat gedraaid worden.

Sixx:A.M. is een hardrockband uit Los Angeles, Californië, gevormd in 2007 door Nikki Sixx, DJ Ashba en James Michael en is ontstaan als een zijproject van Sixx, die ook de basgitarist is van Mötley Crüe. De groep is het best bekend door hun liedjes “Life Is Beautiful” en “Lies of the Beautiful People”. De naam Sixx:A.M. is een combinatie van de achternamen van de drie bandleden (Sixx, Ashba, Michael).

Sixx:A.M. heeft vier studioalbums uitgebracht; The Heroin Diaries Soundtrack (2007), This Is Gonna Hurt (2011), Modern Vintage (2014) en Prayers for the Damned (vol.1) (2016), en drie ep’s: X-Mas in Hell (2008), Live Is Beautiful (2008) en 7 (2011).

Uiteraard zal er veel muziek van de in 2019 uitgebrachte cd In Control.

Het lange wachten is voorbij! Op 9 augustus presenteerde LO41 Records met trots het tweede album van de Nederlandse Hardrockers HARDLAND!! Negen splinternieuwe tracks door de band zelf geschreven plus een heerlijke rock cover van de 1979 Tubeway Army hit “Are Friends Electric”! Zorg dat je deze nieuwe CD van HARDLAND niet aan je voorbij laat gaan!

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*