Do. 11 aug. – Razende Roeland raast een beetje op gemak.

Deze donderdagavond is het weer tijd om je metal vitamine te halen en dat kan voor het eerst via de app van Omroep Zilt en in de ether of via internet bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Er is weer voldoende nieuwe en oudere muziek om heerlijk te genieten. Oh ja dit programma bestaat in september 5 jaar en dat gaan we vieren!

De opening wordt verzorgd door Surrecturus, deze Noord-West Frykse band heeft de derde single van hun plaat bekend gemaakt en uitgebracht. Isolation is de title van de single.

De tweede band op de lijst is Shadow Smile, deze band komt uit Sheffield (UK) en zijn druk via een crowdfund actie bezig om hun langspeelplaat te kunnen uitbrengen. Hun nieuwste single heet Dearly Departed.

Verder is er nieuwe muziek van Halestorm en Stratovarius.

Stratovarius is een Finse powermetalband. De naam is een samentrekking van Stratocaster en Stradivarius. Stratovarius werd in 1982 in Helsinki opgericht door drummer Tuomo Lassila. Het eerste album, Fright Night, kwam echter pas in 1989 uit. Dit album had erg veel weg van de heavy metal die in Engeland werd gespeeld in de jaren tachtig. Het debuutalbum werd in 1992 opgevolgd door het album Twilight Time. Dit album toonde het begin van het verschuiven van de muzikale richting van de band richting een meer power metal achtige stijl. Dit kwam grotendeels dankzij gitarist Timo Tolkki, die vanaf 1984 bij de band speelde. Het derde album van de band, Dreamspace, werd uitgebracht in 1994 en werd destijds gezien als parel in de metalwereld. Het bevatte een uitgebreid scala aan stijlen, van power metal tot donkere progrock. Nu hebben ze hun eerste singles uitgebracht sinds zeven jaar. Dit jaar zal er nog een volledig album volgen, hun eerste naar het album Eternal uit 2015.

Er is ook muziek van Moonrock en RVH.

Zoals de titel van dit bericht al doet vermoeden is de laatste plaat van de avond een mega lange plaat, namelijk Keeper of the Seven Keys van Helloween. Helloween is een Duitse speed-, heavy- en powermetalband, opgericht begin jaren 80 door leden van de bands Ironfist en Powerfool. De band bracht in 1987 deel 1 en in 1988 deel 2 uit van het album met de titel Keeper of the Seven Keys. Op beide albums stonden platen die het goed deden als singles. Alleen de twee grote stukken komen niet zo vaak aanbod in al hun glorie. Halloween wordt nog wel eens gedraaid eind oktober, maar dan is het toch ook vaak de radio edit van dik 7 minuten, maar helaas niet de uitvoering van ruim 13 minuten. Van Keeper of the seven keys hebben ze gelukkig of helaas geen radio edit gemaakt. Dus als het een keertje kan, zoals deze uitzending dan draai je ook de gehele uitvoering.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


 

Zie ook: “Download nu de Omroep Zilt app”

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*