Do.12 aug. Razende Roeland

Razende Roeland raast door black en blues.

Donderdagavond 21.00 uur staan ze weer klaar, je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Ook deze week weer een afwisselende lijst met nieuwe en wat oudere platen. Er is natuurlijk nog ruimte op de lijst stuur een app via 06-42456692 tijdens de uitzending, voor een suggestie.  

Er zijn deze week per toeval veel platen met het woord black in de titel op de lijst gekomen. Er is deze week muziek van Dangerous times for the Dead, Whitesnake en Trance.

Trance wordt beschouwd als een van de medeoprichters van Duitse heavy metal die al eind jaren zeventig en begin jaren tachtig begon.

Daarnaast is ook wat nieuwe muziek van onder andere Jerry Cantell, Arshenic en Penelope.

PENELOPE is een alternatieve hardrockband met een pakkende moderne twist, uit hartje Amsterdam. Gedreven door krachtige riffs, intense en dynamische zang, zware drums en bas en spannende samples. Hun single Thin Line is hun nieuwste release. Ze zijn net begin 2020 weer van de grond gekomen, zich op makend met hun nieuwste bandlid Jeroen Jaquet, de “beatmachine” op drums. Vicky van Zijl (zang) en Allard Zwemstra (gitaar) de kern van de creatieveling team en songwriters bleven samen schrijven en opnemen in hun studio met Mauricio Guerra Lopez (bas) en Lars Florijn (geluidstechnicus)

PENELOPE het is de naam van Vicky’s moeder. In de Griekse mythologie: Penelope, de vrouw van Odysseus, bleef trouw aan hem tijdens zijn lange afwezigheid, ondanks de opdringerigheid van veel vrijers. Thin Line is hun nieuwste release, het gaat over de dunne lijn tussen liefde en haat, tegenover anderen en onszelf. Hoe we steeds op en neer gaan, in gedachten, woorden en daden, en uiteindelijk niet echt er iets aan veranderen. Constant Overload, de eerste single van hun aankomende album OneOFive. De single gaat over de overbelasting van sociale media, meningen, verkeerde informatie en allerlei soorten druk. De albumtitel komt van het adres van hun hoofd studio in het centrum van Amsterdam, waar ze hun muziek schrijven en opnemen.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*