Do.14 april – Razende Roeland komt op stoom richting een lang weekend!

Razende Roeland komt op stoom richting een lang weekend!

Ook op witte donderdag staat de metal vitamine voor je klaar, via Omroep RSH en Radio Eenhoorn komt het weer bij via de ether en het internet. Tijdens de live uitzending kan meepraten via de whatsapp op 0642456692,

Deze uitzending openen we zeer stevig met Arch Enemy. De reden om met deze Zweedse melodicdeathmetalband te beginnen is omdat de Nederlandse symfonische deathmetalband  Axis Mundi aan het eind van de maand April hun album uitbrengen en ik daar deze donderdag met Arne over ga praten.

Verder is er muziek van Luback, Saffek en Cobra Spell.

De internationale band Cobra Spell is het geesteskind van de Nederlandse gitariste Sonia Anubis (ex-Burning Withes en sinds kort ook ex-Crypta) en de Mexicaanse gitarist Sebastian Silva (Unto Others), die hun voorliefde voor de jaren tachtig metal via deze band wilden uiten. Inmiddels heeft Silva de band verlaten en heeft mevrouw Anubis in bassiste Angelina Vehera, zanger Alexx Panza (Hitten), drummer Léonard Cakolli en gitariste Esmée van Sinderen de nodige gelijkgestemde zielen gevonden om de line-up te completeren. Opener en eerste single ‘Addicted To The Night’ (waar ook een videoclip voor gemaakt is) toont meteen de belangrijkste pluspunten van de band, zijnde de fris klinkende en energieke gitaarriffs en -solo’s van de gitaar tandem Anubis/van Sinderen en de krachtige zang van Alexx Panza. Een en ander wordt ondersteund door een prima ritmesectie en verpakt in compacte en aanstekelijke nummers. De herkenbare refreinen zorgen er voor dat je binnen de kortste keren mee zit te brullen en dat is wat mij betreft een erg positief signaal. Het navolgende ‘Steal My Heart’ kent een sterke groove en heeft een wat hoger glamrock-gehalte, maar is eveneens een prima nummer met lekker gitaarwerk. ‘Steal My Heart’ bevat weer wat meer pop-elementen en zou het eind jaren tachtig zeker niet slecht gedaan hebben op een plaat van Winger of een soortgelijke band. Het refrein is na enkele luisterbeurten in ieder geval niet meer uit je kop te krijgen. Afsluiter ‘Accelerate’ is het hardste nummer op deze EP en de speedy riffs hebben een bepaalde New Wave Of British Heavy Metal-vibe. ‘Anthems Of The Night’ bevat een viertal sterke metal tracks, die een goed beeld geven waar Cobra Spell voor staat en waar ze toe in staat zijn. Het persbericht van Sonia Anubis, waarmee ze haar afscheid van Crypta aankondigde, gaf aan dat ze zich volledig wilde gaan focussen op Cobra Spell en na deze ‘Anthems Of The Night’ gehoord te hebben kan ik haar beslissing wel begrijpen. Melodieuze metal met een sterk jaren tachtig sausje doet het bij mij altijd goed, maar ik denk dat er een grote schare metalheads is die dit materiaal van Cobra Spell zeker zullen kunnen waarderen.
Ook is er muziek van Vision en Moonrock.
Moonrock heeft een demo opgenomen, deze demo bevat zanger Shmoulik Avigal die naam maakte in Nederland en albums uitbracht met “Picture” en “Horizon”. In 1985 verhuisde hij naar New York om zich bij een nieuwe line-up van “The Rods” aan te sluiten. Dani Shetrit ging tegelijkertijd twee jaar studeren aan “Berklee College of Music” in Boston. In 1986 ging hij terug naar Engeland om zich bij de Ierse metalband “Blackwych” aan te sluiten. In 1988 verhuisde hij naar de stad New York en begon zijn eigen band “Paganmoon”. Eenmaal in New York verenigde het lot hen en begon “Moonrock”. Als aanvulling op de line-up werd de New Yorkse stadslegende bassist Eric Klaastad van Squadran (VS) aangeworven samen met Dennis Monroe op drums en Kenn Distin op keyboards. Tegen het einde van 1998 ging de band de Heatwave-studio’s in en nam deze demo met 12 nummers op. In 1999 had wijlen Shmoulik Avigal met gitarist Dani Shetrit een demo van 12 nummers uitgebracht, getiteld “Mindless Creatures”. Ze noemden de band Moonrock en hadden een stijl tussen Metal Church en Black Sabbath (Martin-tijdperk). De demo is nooit officieel uitgebracht, maar Classic Metal Records zal het op zich nemen om hem relatief snel opnieuw uit te brengen.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*