Do. 14 juli – Razende Roeland, de bootjes zijn binnen dus raast het op zee!

Razende Roeland, de bootjes zijn binnen dus raast het op zee!

Op de openingsavond van de Tall Ship Races in Harlingen draai ik jullie metal vitamine weer op Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Deze donderdag om 21.00 uur gaan we lekker los met metalbands die al jaren mee gaan en wat bands die nog niet zolang geleden zijn begonnen.

De opening is voor Alestorm, ik kan het niet laten om toch een “piraat metal” plaat te draaien.

Alestorm is een folk/powermetalband uit Perth, Schotland, opgericht onder de naam Battleheart in 2004. De band schrijft graag muziek over alles wat met piraten en het piratenleven te maken heeft, vandaar dat zij de muziek omschrijven als “True Scottish Pirate Metal”

Deze avond gaat verder met Manowar, Dangerous times for the Dead en King Diamond.

King Diamond is een Deense heavy metal band, opgericht in 1985 door zanger King Diamond, gitaristen Andy LaRocque en Michael Denner, bassist Timi Hansen en drummer Mikkey Dee. Als zanger staat hij bekend om zijn krachtige en brede zangstem, met name zijn verreikende falsetto – schreeuwen. Hij is de leadzanger en tekstschrijver van zowel Mecryful Fate als de gelijknamige King Diamond .Hij speelt ook keyboards en gitaar op studio-opnames, maar gebruikt liveshows om zich uitsluitend op zijn vocale prestaties te concentreren. Diamond staat bekend om zijn donkere lyrische inhoud en zijn verhaal concepten. Hij staat ook bekend om zijn kenmerkende shock stage persona (met name zijn zwart-witte facepaint).

Verder is er muziek van de Nederlandse band Martyr, Sad Iron, Burning en Vanderbuyst.

Vanderbuyst was een Nederlandse hardrockband. De band werd in 2008 opgericht en maakte hardrock in de stijl van de jaren 70 en 80.  Willem Verbuyst richtte de band Vanderbuyst op in 2008 na het uiteenvallen van de band Powervice. Verbuyst vroeg Jochem Jonkman (zang en bas) en Barry van Esbroek ( drums) bij zijn band. De muziek van Vanderbuyst is geïnspireerd door oude hardrock zoals die in de jaren 70 en 80 gemaakt werd door bands als UFO, Thin Lizzy, Van Halen en Deep Purple. Kort na de oprichting bracht de band een EP uit met drie nummers, die tot optredens leidden in België, Duitsland en Nederland. In de lente van 2010 begon de band aan de opnames voor het debuutalbum, getiteld Vanderbuyst. Deze CD werd in oktober 2010 uitgebracht bij het Duitse platenlabel Ván Records. Een van de nummers van het album was een cover van UFO’s Rock Bottom. De single die afkomstig is van dit album heet Stealing Your Thunder.

Er is nog nieuwe muziek van Testament en we sluiten af met een metal klassieker die nu dankzij een tv programma weer in de picture staat. Metallica’s  “Master of Puppets” is herontdekt  door de serie Stranger Things.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*