Do.14 okt.2021 – Razende Roeland raast door met de Big 4

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine. Deze donderdag is het programma te beluisteren via www.radio-viva.nl en Radio Eenhoorn. Doordat de gemeenteraad van Harlingen een aantal donderdagen vergadert kan het gelukkig zo.

Deze week staan de Big 4 centraal, deze 4 bands Anthrax, Metallica, Slayer en Megadeth hebben sinds begin jaren 80 de trash metal naar grote hoogte gebracht.

Megadeth werd in 1983 opgericht door Dave Mustaine, nadat hij zijn vorige band Metallica moest verlaten. Deze trash metal band komt uit Los Angels en heeft 15 studio albums afgeleverd. Waarvan de laatste dit jaar. Door het vele drank en drugs gebruik was in de begin jaren de bezetting vrij instabiel. Sinds 2004 is er een stabiele bezetting en daar maakt Dave nog steeds deel van uit.

Veder is er muziek van Lion’s Share, Slender Pale en Ad Infinitum.

Ad Infinitum is een Zwitserse symfonische metalband. Oorspronkelijk een soloproject van de Zwitserse singer-songwriter Melissa Bonny, is het uitgegroeid tot een volledige band met de komst van drummer Niklas Müller, bassist Jonas Asplind en gitarist Adrian Theßenvitz. De band brengt 29 oktober het album Chapter II – Legacy uit en de tweede single van dit album is een meesterwerk,

Ook komt er nog muziek van Sumo Cyco, Iron Maiden en Venom.

Venom is een Britse band die in 1979 aan de wieg stond van de trash metal, speed metal en death metal. Zij zijn dan ook de inspiratiebron van de Big 4 geweest.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma van Omroep RSH. Deze week te beluisteren via www.radio-viva.nl en Radio Eenhoorn in de ether via 107.5 FM. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*