Do. 16 juni – Razende Roeland praat nog een keer met Robby Valentine!

Op deze warme donderdagavond is het om 21.00 uur weer tijd voor je wekelijkse portie metal bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Het leuke is dat Robby Valentine weer te gast is, want hij gaat vertellen over zijn project en boek wat zaterdag 18 juni gelanceerd gaat worden in P3 te Purmerend.

De opening van de avond is echter voor Moonrock. In 1999 had wijlen Shmoulik Avigal met gitarist Dani Shetrit een demo van 12 nummers uitgebracht, getiteld “Mindless Creatures”. Ze noemden de band Moonrock en hadden een stijl tussen Metal Church en Black Sabbath (Martin-tijdperk).

Er onder andere muziek van Robby Valentine en W.A.S.P.

WASP is een Amerikaanse heavy metal band, opgericht in 1982. Ze zijn voortgekomen uit de heavy metal scene van Los Angeles in  de vroege jaren 80 . De populariteit van de band bereikte een hoogtepunt in dat decennium, maar ze blijven opnemen en touren, waardoor ze een van de meest duurzame heavy metalbands van de westkust zijn. WASP verwierf bekendheid vanwege hun beeld, teksten en live-optredens met een shockrock thema. Ze hebben meer dan 12 miljoen albums verkocht.
WASP was halverwege de jaren tachtig een prominent doelwit van het Parents Music Resource Center  (PMRC), een organisatie die aandrong op waarschuwingslabels op opgenomen muziek. De band vereeuwigde hun gevecht met de PMRC op het nummer “Harder, Faster” van hun live-album uit 1987, Live…In the Raw. Hun bekendste nummers zijn ” Animal (Fuck Like a Beast) “, ” I Wanna Be Somebody “, “LOVE Machine”, “Wild Child” , “Blind in Texas”, “Forever Free”, “Mean Man”, “Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue)” en “The Idol”, evenals hun covers van Ray Charles ‘ ” I Don’t Need No Doctor ” en The Who ‘s ” The Real Me “. Het meest recente album van de band, Golgotha , werd uitgebracht in 2015, en ze hebben naar verluidt aan nieuw materiaal gewerkt.

Met Robby Valentine gaan we het uitgebreid hebben over zijn laatste album en het boek wat 18 juni uitkomt. Robby Valentine zou in 2020 al de vinyl release van zijn album The Alliance vieren in P3 Purmerend, maar door de corona maatregelen moest er een nieuwe datum komen. Op 18 juni kan de show dan eindelijk doorgaan.
Robby Valentine brak begin jaren negentig door met de hit Over And Over Again. De zanger en multi-instrumentalist viel op met zijn extravagante looks en knap in elkaar stekende muziek die veel vergelijkingen opriep met Queen. Het debuutalbum, met verder hits als I Believe In You en Love Takes Me Higher, werd bekroond met een Zilveren Harp en maakte van Valentine ook in Japan een ster. Eind vorig jaar maakte Valentine in Privé het verdrietige nieuws bekend dat hij ‘zo goed als blind’ was geworden. Dat weerhoudt hem er echter niet van om muziek te blijven uitbrengen. Naast de vinyl release van het oorspronkelijk in 2018 verschenen album The Alliance verschenen de afgelopen tijd The Beatles Album (met uitvoeringen van zijn favoriete songs van ‘The Fab Four’) en The Black Dog Album, een conceptplaat met depressie als thema. The Alliance bevat invloeden van Muse, Foo Fighters, Queen en Electric Light Orchestra, inspiratiebronnen die ook tijdens de show in Purmerend zullen doorklinken.
Verder zal de avond lekker gevuld worden met wat langere nummers van bekende bands als Vortex, Helloween en Lost Horizon (SWE). Lost Horizon is een powermetalband uit Göteborg, Zweden. De afsluiting van deze uitzending zal worden verzorgd door Martyr.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.cominfo@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*