Do.17 maart – Razende Roeland neemt gedwongen wat gas terug !

Razende Roeland neemt gedwongen wat gas terug !

Donderdagavond en je metal vitamine staan klaar, deze week aan elkaar gepraat door Metal Marlies, want helaas zit ik in isolatie. De avond wordt iets rustiger met ballades en met meer symfonische metal, lekker bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn tussen 21.00 en 22.00 uur.

De uitzending wordt geopend door de Finse band Nightwish.

Nightwish is een Finse metalband, gevormd in juli 1996 te Kitee en opgericht door Tuomas Holopainen. De band maakt naar eigen zeggen “symfonische heavy metal”, de muziek wordt vaak tot de “gothic metal” gerekend. In april 2020 kwam het nieuwe album van Nightwish uit, Human. :II: Nature.. De eerste single van het nieuwe album, “Noise”, werd op 7 februari 2020 vrijgegeven. Nightwish maakte tevens bekend dat drummer Jukka Nevalainen niet terug zou keren voor de wereldtournee. Hij werd definitief vervangen door drummer Kai Hahto, die sinds 2013 in Nightwish had gespeeld. Op 6 maart 2020 volgde de tweede single van het nieuwe album: “Harvest”. Dit was het eerste nummer in de geschiedenis van Nightwish waar Troy Donockley de zang verzorgde. Op 12 januari 2021 maakte Marco Hietala bekend voor onbepaalde tijd uit Nightwish te vertrekken.Voor de Human. :II: Nature. wereldtournee werd Wintersun-bassist Jukka Koskinen aangetrokken als de tijdelijke vervanger voor Hietala. Zijn zangpartijen werden verdeeld onder Floor Jansen en Troy Donockley. In mei 2021 speelde de band een tweetal virtuele concerten in taveerne The Islanders Arms. De eerste show werd door ruim 150.000 fans bekeken. Tijdens deze virtuele concerten (als gevolg van de COVID-19 lockdown) werden voor het eerst nummers van Human. :II: Nature. live gespeeld.

Verder is er muziek van onder andere, Manora, Blackbriar en Visions of Atlantis.

Visions of Atlantis is een Oostenrijkse metalband uit Stiermarken, opgericht in 2000. Inspiratie kwam zowel van de succesvolle symfonische metalband Nightwish als van de mythe van Atlantis. Van hun nieuwe album dat op 13 mei uitgebracht wordt zullen we de eerste single draaien.

Daarnaast er muziek van Star One en komen er twee echte jaren 90 Rockballads in de lijst voor van Guns n Roses en Poison.

Poison is een Amerikaanse glamrockband die oorspronkelijk successen behaalde in de late jaren 80 en de vroege jaren 90. Poison zag het levenslicht in 1984 onder de naam “Paris” en bestond uit zanger Bret Michaels, gitarist Matt Smith, bassist Bobby Dall en drummer Rikki Rockett. Nadat ze in 1985 naar Los Angeles verhuisden, begon het pas echt. De naam Poison werd door de band opgepikt na het zien van het T-shirt dat drummer Mick Shrimpton droeg in de film This is Spinal Tap, omdat ze wisten dat ze perfect pasten in het stereotiepe beeld van rocksterren die in de film meespeelden. Wanneer hen gevraagd werd waarom ze oorspronkelijk onder de naam Paris speelden, werd door de leden unaniem geantwoord dat “A French prostitute suggested the name” (een ruwe vertaling van het oorspronkelijke “Une prostituée française suggérait le nom”).
Matt Smith, die op het punt stond vader te worden en zich zorgen maakte over de toekomst van de band, keerde terug naar Pennsylvania. De band begon een uitgebreide zoektocht naar een vervanger voor zijn gitarist, en hield uiteindelijk drie mogelijke kandidaten over: Slash, die zich later bij Guns N’ Roses zou voegen, Steve Silva van The Joe Perry Project, enC.C. DeVille. Na overleg besloot de band dat DeVilles inwendig “vuur” van hem de beste vervanger maakte. De band begon bekendheid te genieten op de Sunset Strip door hun theatrale live shows en frappante “glam”-imago. Zonder geld voor speciale effecten, behielpen ze zich door onder meer het podium met oude Harleys en auto-onderdelen te vullen en confetti over zichzelf te strooien vanuit dozen aan de zoldering.Tijdens deze periode sloot de manager van de band een deal dat inhield dat The Troubadour, een club uit West Hollywood, de shows zou betalen door de rekeningen van de band af te handelen. Uiteindelijk zouden de shows voldoende volk trekken om er munt uit te slaan.
Dus er is genoeg reden om weer een uurtje heerlijk voor de radio, laptop of speaker te gaan zitten en te genieten van iets rustigere rock dan je gewend bent, maar niet minder mooie rock.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.


Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*