do.18 maart – Razende Roeland maakt een uitstapje naar Radio-Viva.nl

Donderdag avond 21.00 uur. Tijd voor je metal vitamine. Helaas is er bij Omroep RSH een raadsvergadering die uitgezonden wordt. Ja dat is het lot van een programmamaker bij een publieke lokale omroep, maar niet getreurd van Marion en Michel hebben aangeboden om bij hun op de zender te komen voor deze avond. Dus je “moet” voor Razende Roeland deze keer afstemmen op www.radio-viva.nl tussen 21.00 en 22.00 uur voor je metal vitamine.

Deze uitzending is gevuld met muziek van onder andere Accept, Hardland, Vortex en Stratovarius.

Stratovarius is een Finse powermetalband. De naam is een samentrekking van Stratocaster en Stradivarius. Stratovarius werd in 1982 in Helsinki opgericht door drummer Tuomo Lassila. Het eerste album, Fright Night, kwam echter pas in 1989 uit. Dit album had erg veel weg van de heavy metal die in Engeland werd gespeeld in de jaren tachtig. Het debuutalbum werd in 1992 opgevolgd door het album Twilight Time. Dit album toonde het begin van het verschuiven van de muzikale richting van de band richting een meer power metal achtige stijl. Dit kwam grotendeels dankzij gitarist Timo Tolkki, die vanaf 1984 bij de band speelde.

Verder is er muziek van Burning, Fireforce en Desert Sons.

Desert Sons was van 2000 tot en met 2009 een Friese stonerrockband. De band is afkomstig uit Harlingen. De band bestond uit zanger ‘Ome Sake’, gitarist Jimi Bonnema, basgitarist Remi van der Schaaf en drummer Angel Vilar Catellar. De band is opgericht in augustus 2000 en het laatste optreden was 3 december 2009 in Theater Romein te Leeuwarden.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma van Omroep RSH. Deze week tussen 21.00 en 22.00 te beluisteren via www.radio-viva.nl

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*