do 19 aug Razende Roeland raast ook tijdens de “herfstweek” van deze zomer.

Razende Roeland raast ook tijdens de “herfstweek” van deze zomer.

In deze herfstweek van de zomer 2021 is er op donderdag weer een metal vitamineshot, zodat je er weer tegen kunt. Bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn, schalt er tussen 21.00 uur en 22.00 uur weer de nodige oude en nieuwe Metal , Rock en Grunge door de ether. Wil je nog een nummer toevoegen app dan tijdens de uitzending naar 06-42456692.

De week open ik met de uit Stadskanaal afkomstige band Burning. Burning is een old school metal band die een album en EP op hun naam hebben staan en er staat een release gepland voor het einde van het jaar. Volgens de site Metalfan.nl is Burning in 2020 de best metal band van de Benelux. Vorige week donderdag vond de release plaat van hun laatste single.

Verder is er muziek van onder andere Airbourne, Slender Pale en Billy Idol.

William Michael Albert Broad (Stanmore, Middlesex, 30 november 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Idol, is een van origine Engelse zanger, maar nu vooral werkzaam in de Verenigde Staten. Hij kwam op ten tijde van de punk-beweging eind jaren 70 en wist zich daarna met een eigen geluid als solo-zanger te handhaven, in een vruchtbare samenwerking met de gitarist Steve Stevens wiens geluid een belangrijk mede-bepalend element werd in meerdere hits.

Billy Idol zal op 17 september via Dark Horse Records een nieuwe EP uitbrengen, The Roadside, zijn eerste nieuwe release in bijna zeven jaar. Geproduceerd door Butch Walker (Green Day, Weezer) en met Idols oude leadgitarist en co-schrijver Steve Stevens, werd The Roadside bedacht, opgenomen en gemixt bijna volledig in de schaduw van de pandemie. De eerste single ‘Bitter Taste’ gaat vandaag in première en bevat enkele van Idols meest introspectieve en bekentenis teksten ooit, terwijl hij de confrontatie aangaat met de dood, wedergeboorte en zijn persoonlijke groei in de eenendertig jaar sinds zijn bijna fatale motorongeluk in 1990. “Ik denk dat iedereen zich meer reflectief heeft gevoeld (tijdens de pandemie). Het leek dus heel logisch en natuurlijk om iets over mijn motorongeluk te schrijven”, legt Idol uit. “Zeker, het motorongeluk was de catharsis, het moment van ontwaken. Er bleef een klein beetje van mij over aan die kant van de weg. Maar het was uiteindelijk niet per se een slechte zaak; het was een wake-up call. Misschien heb ik aan die kant van de weg de oneerbiedige jeugdige Billy achtergelaten en de deur geopend voor een meer attente vader en een gevoeliger muzikant.”

Verder is er een bijzondere uitvoering van Nothing else matters die ik nu helemaal zal draaien en er is nieuwe muziek van Paradox.

Heresy is het tweede album van Paradox, uitgebracht in 1989. Het album predikt een conceptueel verhaal over de kruistocht tegen de Albigenzen in de 13e eeuw. Het is Paradox’s best verkochte album tot nu toe en het was het laatste studioalbum van de band gedurende 11 jaar, tot Collision Course. Op 13 augustus 2021 kwam de laatste single Mountains and Caves uit, deze staat op de langspeelplaat Heresy II – End of A Legend die 24 september uit komt. Paradox is een Duitse power/thrash metal band, opgericht in 1986.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*