Do.20 jan.2022 – Razende Roeland trapt hem weer eens stevig aan!!

Razende Roeland trapt hem weer eens stevig aan!!

 Als je donderdagavond je metal vitamine weer komt halen bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn, maak je dan klaar voor een stevige uitzending waarin de gitaren scheuren en de stemmen zwaar en diep klinken. Je kan je mening geven via 06-42456692 live tijdens de uitzending tussen 21.00 en 22.00 uur.

Zoals vorige week al bekend gemaakt open ik met de allernieuwste single van Dangerous times for the Dead. Dangerous Times For The Dead is een Heavy Metal band die rechtstreeks uit de jaren ’80 lijkt te komen; DIO, Iron Maiden, Judas Priest en Black Sabbath zijn de inspiratie voor deze New Wave of Traditional Heavy Metal-band. Een herkenbaar nostalgisch geluid, voornamelijk hard en heavy! Meeslepende epische gitaarsolo’s, dreunende bas en drums en een zanger die zich door al dit geweld heen slaat met een groot bereik en 80’s screams!

Verder is er muziek van onder andere Gary Moore, Saxon en Bring to Bear.

Bring to Bear is een symfonische folk metalband uit het Verenigd Koninkrijk, op een avontuur om metal met betekenis te maken en onderweg anderen te inspireren. Het idee kwam tot leven tijdens de lockdown in mei 2020 door oude vrienden en bandleden Hristo Nikolov en Ian Tarboton. Ze stelden snel hun eerste materiaal samen en begonnen de clan uit te breiden. Eén voor één kwam de band bij elkaar, elk met hetzelfde verlangen en een unieke reeks vaardigheden en verhalen. Bring to Bear combineert de etherische tonen van zanger Izabela Smyt met het harde gegrom van keyboard-accordeonist Ian Tarboton, met de rauwe kracht van drummer Simon Jones als ruggengraat voor een solide metalpack bestaande uit gitaristen Hristo Nikolov en Nik Rotas, en bassist Richard Ridder. Gitaren wisselen tussen lead en ritme, vaak spelend met accordeon, om sterke melodieën te creëren en volop mogelijkheden om te headbangen. Bring to Bear zoekt authenticiteit en betekenis door middel van muziek die een gevoel van avontuur, ontdekking en moed geeft. Ze houden van het avontuur om hun dromen na te jagen en anderen te inspireren hetzelfde te doen. Voor Bring to Bear is dit de muziek, maar waartoe zal hun muziek je inspireren? De debuut-EP, Light and Shadow, bevat drie nummers en kwam uit op 8 oktober 2021.

Deze uitzending is er ook ruimte voor grunt. De grunt, ook bekend als death grunt, growl, death vocals, is een veelvoorkomende zangtechniek in de metal, met name de deathmetal. Tevens wordt deze stijl vaak in aangepaste vorm gebruikt bij melodieuze deathmetal-, grindcore-, doommetal- en gothic metalbands. De bekendste bands voor de luisteraars van Razende Roeland in dit genre zijn Arch Enemy en Axis Mundi, zij zullen dit keer ontbreken op de lijst.

Muziek uit dit genre is er deze uitzending van Once Human, Persefone en Magico Metal.

Met trots presenteert Magic O Metal de eerste muziekvideo uit haar nieuwe LOUD AND PROUD serie, welke op 17 december 2021 wereldwijd beschikbaar is gekomen. Onder de naam Loud and Proud brengt Sander Gommans jonge talenten samen om met professionele artiesten killer metal-tracks te schrijven en op te nemen. Loud and Proud is een serie stevige metal-tracks met de boodschap aan iedereen, ongeacht leeftijd, om geïnspireerd te worden en je eigen ware unieke krachten te ontdekken! Het is een herinnering om het kind in jezelf nooit uit het oog te verliezen. Blijf je verwonderen en blijf spelen! De KRACHT zit in jou …. GELOOF IN JEZELF … CREËER!! Samen met Frank Schiphorst (Mayan) werd de basis voor deze nieuwe track gelegd. Deze is vervolgens weer verder uitgewerkt met behulp van toffe nieuwe riffs en ideeën van gitaristen Thijmen van der Meer en Alexander de Wit. Monica Janssen (X-Tinxion en Downcast Collision) heeft dit nummer voorzien van tekst en zowel melodieuze als agressieve vocalen ingezongen. Hierbij werd zij ondersteund door niemand minder dan de 10-jarige Nova Huijben. Nova heeft onlangs met haar vertolking van The Eagle Flies Alone van Arch Enemy (bij het VTM | RTL4 programma Game of Talents) al laten zien dat ook kinderen heel wat Metal Power in huis hebben! De line-up wordt gecompleteerd door drummer en Metal Factory graduate Fons van Dijk (Sisters of Suffocation) en bassist Sander Stappers (Sengaia, China White en Souls of Deaf). Erwin Hermsen is verantwoordelijk voor de productie in zijn Toneshed Recording Studios, waar hij ook de videoclip opnam en enkele keyboard fragmenten aan het nummer heeft toegevoegd. Lana Gommans, de oudste dochter van Sander Gommans, leverde halverwege het nummer een bijzondere gesproken bijdrage. “Het was heel speciaal voor mij om dit met mijn dochter Lana op te nemen. Dit was waar alles voor mij samenkwam, jong en oud werkten samen en creëerden samen een nummer met een unieke sfeer”, aldus Sander Gommans.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live en via en www.radioeenhoorn.nl/live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*