Do.21 april – Razende Roeland ontvangt Rick van Heuzen.

Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn via de ether en internet. Deze week heb ik een gast in de studio. Rick van Heuzen komt langs om te vertellen over het RVH project, waarvan de cd 22 april uitkomt.

De uitzending wordt geopend door Maestro.

Maestro werd oorspronkelijk opgericht in juli 1989 door Orion Roos (nu ook gitarist bij de Nederlandse heavy metal band Vortex/Metalbats uit de stad Groningen, sinds 1999) en door bassist René van Zonneveld (ex-Vortex). Maestro speelt eigen composities van voornamelijk melodieuze (hard)rockmuziek. Variërend tussen rockballads, AOR en Heavy Metal. Begin jaren negentig kwamen er twee demonstratiecassettes uit. Deze democassettes zijn zeer gewild en zijn tegenwoordig verzamelobjecten. Deze cassettes werden destijds met veel live optredens gepromoot. Door de jaren heen kwamen en gingen veel bandleden. Doordat René en Orion zich bij de heavy metal band Vortex voegden, bleef er weinig tijd over voor Maestro. Maar in de zomer van 2008 pakten ze Maestro weer op, ongeveer waar ze gebleven waren. Nieuwe opnames zijn gemaakt met Praying Mantis (UK) gastzanger John ‘Jaycee’ Cuijpers en Pepijn Gros (Ivy’s Dream) achter de drums. Na een tijdje voegde zangeres Anne Blouw zich bij Maestro en drummer Jahrin Kersten verving Pepijn. Ook René verliet de band om te worden vervangen door bassist Peter Douwenga (ex-Vortex). Samen met de nieuwe bandleden werden plannen gemaakt om nieuwe opnames te maken om zo meer live optredens te krijgen. De opnames gingen geweldig en werden officieel uitgebracht als een extended play compact disc. Maestro – ‘Can’t Stop (Thinkin’ ‘Bout You)’ werd eind 2018 uitgebracht door platenlabel Big Bad Wolf Records uit Nederland. Door aanstekelijke nummers krijgt het nog steeds veel radio-airplay. Kort na deze release kwam zanger/gitarist Wouter Zuiderveld bij Maestro. In januari 2019 besluit Maestro met platenlabels Big Bad Wolf Records en Headbangers Records om de eerder gemaakte opnames met zanger John ‘Jaycee’ Cuijpers te masteren en uit te brengen als promotie-cd genaamd ‘On The Run’. Momenteel werkt Maestro aan een full-length album dat in 2022 zal verschijnen. Het nieuwe album zal minimaal tien nieuwe originele nummers bevatten. Op dit moment is Maestro nog op zoek naar een geschikt platenlabel

Orion speelt ook mee op het RVH project, samen met Rick. Een van de eerder projecten van Rick was Junkyard Princes, daar draaien we ook wat van.

Verrassing: deze band komt ‘gewoon’ uit Nederland, het noorden van Nederland om precies te zijn. ‘Here to stay!’, is de lijfspreuk van Junkyard Princess Maaike en haar vier bandleden. En dat is niet zomaar. Middelpunt is zangeres Maaike Janssen. Rock bitch. Overlever. Doorgewinterde zangeres vooral. Stem als een orgel waarmee ze – met haar loepzuivere orkaanuithalen – de harten tot op de achterste rijen van ieder festival kan raken. Na jarenlang met haar uitstraling en enorme stembereik al in kleinere circuits naam te hebben gemaakt, is de diva (“graag met een korrel zout”) met Junkyard Princess nu toe aan het grote werk. De bandleden zijn topmuzikanten, beïnvloed door de toprockformaties (Hammond-orgel!) uit de sixties en seventies. Toch valt er op hun sound niet zomaar een label te plakken of het zou iets van ‘epic, symphonic rock’ moeten zijn, maar dan wel met een funky groove. Een mix van Mothers Finest’ funk, Beth Hart’s rauwe romantiek en wellicht de zang acrobatische Hard Rock van Deep Purple in zijn glorietijd? Oordeel zelf! Rijp in leeftijd en sound. Laatbloeiers wellicht, maar ze hebben daardoor ook echt wat te vertellen. Maaike bijvoorbeeld. De stemacrobate ging door ziekte door een diep dal en besloot alleen nog maar omhoog te kijken en te gaan. ‘Picking up the pieces’ is een veelzeggende titel op het album. Het leven zelf maakt haar ‘soul’ oprecht en puur: “Maar ik kan het niet zonder mijn mannen, de band. Wij draaien allemaal te lang mee om nog concessies te doen. Daar hebben we ook die tijd niet meer voor. Dit is het. Alles of niets, hopen we vooral de echte muziekliefhebber – iemand die nog echt wil luisteren – te vinden en te raken; ‘no time to lose’. En dan komt die tour er ook nog wel.” Junkyard Princess bestaat uit: Maaike Jansen -zang Hans Elmers – gitaar Rick van Heuzen – basgitaar Albert Loonstra – drums Gert-jan Vos – toetsen.

Verder gaan we Rick nog meer vragen over het huidige RVH en de toekomst plannen natuurlijk.

Als de tijd het toelaat is er nog muziek van Zålomon Grass, Mover en Diggeth.

Diggeth is de metalband rondom zanger/gitarist Harald te Grotenhuis (ex-Wicked Mystic) uit de Achterhoek. Op het debuutalbum 21st Century Nomad (2009) zijn invloeden te horen uit blues en southern rock.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*