do.21 jan. Razende Roeland raast door met de Belgen!

Razende Roeland raast door met de Belgen!

Donderdagavond 21.00 uur net voordat op vrijdag de avondklok ingaat kan je nog je metal vitamine krijgen bij Omroep RSH. Deze week een leuke uitzending met centraal een Belgische band.

Maar de opening is deze week voor een Harlinger rockband Desert Sons.

Desert Sons was van 2000 tot en met 2009 een Friese stonerrockband. De band is afkomstig uit Harlingen.

De band bestond uit zanger ‘Ome Sake’, gitarist Jimi Bonnema, basgitarist Remi van der Schaaf en drummer Angel Vilar Catellar. De band is opgericht in augustus 2000 en het laatste optreden was 3 december 2009 in Theater Romein te Leeuwarden.

Verder is er muziek van H.E.A.T. en Fireforce.

Fireforce is een combatmetalband zoals ze genoemd worden. Op 15 januari 2021 kwam hun 4e studio album “Rage of War” uit. Deze uitzending zal ik twee nummers van dit album draaien en tussen de twee nummers heb ik een gesprek met Erwin Suetens de gitarist en schrijver van de band. Op de lp hoes is een staat een soldaat met houten hand als symbool voor het vreemdelingen legioen.

“Rage Of War” is het vierde album van de Belgische heavy metal band FIREFORCE.

Het album werd geproduceerd door R.D. Liapakis en Bob Briessinck en met de bekende Henrik Udd achter de mixing en mastering desk, herontdekte de band hun strakke, stuwende heavy metal; als een panzer op volle toeren! Twaalf (tien op de LP-versie) intens krachtige nummers die definitief de kracht in hun combat metal zullen steken. Tegelijkertijd zullen vele aangename harmonische en melodische componenten zeker indruk maken. Het concept van het album blijft ongewijzigd: historische gebeurtenissen door de eeuwen heen die onze wereld vandaag hebben bepaald. Gevechten en moed, waanzin en oorlog … “Rage Of War” is een heavy metal-oproep tot wapens, een krachtige vecht verhalen-vertellende samensmelting van beukende drums, strakke gitaarriffs, zware baslijnen, hoofdthema’s en solo melodieën rondom en natuurlijk geven furieuze vocalen een stem aan de oorlogsteksten en beschrijven ze het bloed, het verlies en de moed op een slagveld! Deze plaat klinkt solide, zwaar en het zal zeker de Heavy Metal-plaat zijn die alle echte metalheads over de hele wereld moeten hebben! Het gevecht houdt nooit op!

Daarnaast is er nog muziek van Anvil, Ron Coolen en Sabaton.

Sabaton is een Zweedse heavy metal band, opgericht in 1999. Kenmerkend voor de band zijn de liedteksten die bijna zonder uitzondering gaan over historische oorlogen, veldslagen en personages. De band bestaat sinds 2016 uit Joakim Brodén (zanger), Pär Sundström (basgitaar), Chris Rörland (gitarist), Tommy Johansson (gitarist) en Hannes van Dahl (drummer). In januari 2019 lanceerde de band het online kanaal Sabaton History Channel. Op dit kanaal werd de historische achtergrond van Sabaton-nummers uitgelegd in samenwerking met historici. In april 2019 volgde de single Bismarck, een ode aan het Duitse slagschip uit de Tweede Wereldoorlog. In juni 2019 volgde het album The Great War. De tournee voor dit album werd uitgevoerd samen met een koor (the Great War Choir) en met leden van de band Apocalyptica. Samen met Apocalyptica werd ook het nummer Angels Calling opnieuw opgenomen en als single uitgebracht. Op 1 augustus 2019 speelde Sabaton ter ere van haar 20-jarig bestaan een grote show op Wacken Open Air. Hier werden twee podia tegelijkertijd in gebruik genomen. Oud-leden Daniel Mÿhr, Daniel Mullback, Rikard Súnden en Thobbe Englund speelden samen met Sabaton een deel van de setlist mee. Tijdens een memorabele show op het festival Hellfest in 2019 werd Sabaton gevraagd om als headliner de band Manowar te vervangen, die enkele uren voor de show haar optreden had gecanceld. Veertig minuten voor het begin van de show verloor zanger Joakim Brodén zijn stem. Gitaristen Tonny Johansson en Chris Rörland namen de vocalen over, terwijl Brodén tijdens de show de teksten uitdeelde en printte en samen met vrienden op het podium ging lunchen.

En er is een primeur van Dangerous Times for The Dead zij hebben net hun nieuwe single afgerond en deze zal wordt bij Razende Roeland als eerste op de radio gedraaid.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*