Do. 21 okt. – Razende Roeland raast met hart en ziel !

Razende Roeland raast met hart en ziel !

De donderdagavond is de avond bij uitstek om vanaf 21.00 uur je Metal vitamine weer op te halen en tot je te nemen. Zo ook deze week, weer live in de ether via Omroep RSH en Radio Eenhoorn in het Noord Westen van Fryslân te beluisteren en via www.omroeprsh.nl over de hele planeet te ontvangen. Deze week heb ik er voor gekozen om Nederlands product weer vol op de ruimte te geven. Ook de Nederlandse taal zal niet ontbreken. Uiteraard kan je tijdens de uitzending appen met mij via 06-42456692. Of via mesenger, facebook, twitter en mail contact met mij opnemen.

Er is deze week muziek van Vandenberg’s Moonkings, Mother of Sin en Sonic Whip.

Deze laatste band stuurde onlangs hun nieuwste single door! SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander later aangevuld door Julien Verveer op bas. Ze maken energieke rockmuziek en zijn geïnspireerd door bands als o.a. Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone. De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht. Onlangs kwam hun in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum “Triskelion” uit dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen.

Verder is er muziek van Maestro, Robby Valentine, Ayreon en Box of Kings hun nieuwste single Moly, my dear.

Over Molly, My Dear De basis voor de track werd tijdens een schrijfweekend in Friesland gelegd. Het open veld waar het verblijf aan grensde en de rustgevende omgeving hadden een inspirerende uitwerking op de band. “Molly, My Dear is onze meest sfeervolle single tot nu toe. Het laat zien dat we als band blijven groeien. We zijn er erg trots op.” Over de band Box of Kings is eind 2018 opgericht door Jeroen Doppen en Chris Hordijk. In 2019 bracht de band hun debuut EP ‘Symphony of Superficiality’ uit en werd goed ontvangen. De EP kon op maar liefst 3 nominaties rekenen bij de 3voor12 Gelderland Awards in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Live-act en Beste Album. De band bracht in 2020 de EP ‘Live’ uit. 2021 staat in het teken van de aanloop naar het debuutalbum. De band mikt op een release in de eerste helft van 2022. De recent uitgebrachte singles ‘Avalon’ en ‘Smoke on the Horizon’ zijn inmiddels al te horen geweest op nationale zenders Arrow Classic Rock en Kink, maar ook buiten de landsgrenzen groeit de aandacht in rap tempo.

En we sluiten in het Nederlands af met Mokerslag en Heidevolk.

Heidevolk is een Nederlandstalige folk-/Vikingmetalband. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Al hun liederen zijn voorzien van Nederlandse teksten, met uitzondering van zeven nummers: “Vulgaris Magistralis”, wat een cover is van Normaal en in het Achterhoeks wordt gezongen, en “Vinland”, “Immigrant Song”, “In the Dutch Mountains“, “Rebel Yell”, “A Wolf in my Heart” en “The Alliance”, die in het Engels worden gezongen.

Folk- en Vikingmetal wordt gemaakt door melodische folkmuziek te combineren met twee heldere zangstemmen. Bij een aantal nummers gebruikt Heidevolk traditionele folkinstrumenten zoals de viool. Kenmerkend voor hun optredens is de decoratie van het podium met zwaarden en schilden om het Vikingelement van de band extra te benadrukken. Heidevolk zingt over diverse thema’s, waaronder koning Radboud, de natuur, en de god Wodan.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*