Do. 23 dec. – Razende Roeland raast op naar de kerst!

Razende Roeland raast op naar de kerst!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor de wekelijkse metal vitamine, deze niet gepresenteerd door DJ-Razende Roeland zelf, maar DJ-Metal Marlies is zijn vervanger, tijdens de jaarlijkse kerstuitzending. Zoals altijd is de uitzending te volgen via Omroep RSH en Radio Eenhoorn in de ether en natuurlijk via www.omroepRSH.nl op het internet.

Deze uitzending staat in het teken van de kerstliedjes uitgevoerd door de grootste metal artiesten.

Twisted Sister geeft hun versie van 12 days of Christmas. Twisted Sister was een Amerikaanse heavymetalband opgericht in december 1972 te Long Island, New York en is een van de eerste Amerikaanse hairmetal-bands ter wereld. Ze werden bekend door de hits ‘I wanna rock’ en ‘We’re not gonna take it’, beide van het album (toen nog alleen op lp) ‘Stay Hungry’. In 2016 werd de band opgeheven.

Verder is er muziek van Sabaton, Lemmy Kilmister en Majestica.

Majestica is een symfonische/power metal band uit Boden, Zweden. Ze werden in 2000 opgericht door zanger Tommy Johansson. Ze worden beïnvloed door soundtrackgerichte films zoals The Lord of the Rings en bands als Helloween met Michael Kiske en Rhapsody of Fire.

Verder is er muziek van Halford, Pearl Jam, Harldand en Leaves Eyes.

Leaves’ Eyes is een symfonische-metalband uit Duitsland. De band begon in 2003, toen zangeres Liv Kristine ontslagen werd bij Theatre of Tragedy. Dit gebeurde via een berichtje op de website van Theatre of Tragedy. Samen met haar man Alexander Krull en leden van zijn band Atrocity vormde Liv Kristine de band Leaves’ Eyes. Hun debuutalbum, Lovelorn, kwam uit in 2004. Het tweede album, Vinland Saga, kwam eind mei 2005 uit. Hierna volgde de ep Legend Land in juni 2006. In februari 2008 kwam hun eerste toer-dvd uit, met onder andere het speciale optreden op het Metal Female Voices Fest 2007. In 2009 werd ook het derde album Njord uitgebracht. In maart 2010 toerde de band samen met Kamelot door Europa. In 2011 bracht de band het nieuwe album genaamd Meredead uit. Ze waren op tournee met Midnattsol (hierbij zong de zus van Liv Kristine, Carmen) en stonden ook in het voorprogramma van Tarja Turunen tijdens haar Duitse tournee. Vorig jaar kwam hun laatste plaat “Last Viking” uit.

En Floor Jansen sluit de uitzending af.

Prettige Kerstdagen alle luisteraars van Razende Roeland

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*