Do.23 sept. – Razende Roeland raast weer met nieuwe bands en nieuwe muziek.

Razende Roeland raast weer met nieuwe bands en nieuwe muziek.

Na een terugblik op een album uit 1991, is het donderdagavond weer tijd om de ether van Omroep RSH en Radio Eenhoorn te vullen met nieuwe muziek uit de metal scene.  Deze week veel Nederlands product. Met hier en daar wat internationale acts.

Onlangs werden we wakker geschud door de band Mystic Motion uit Emmen die met Wake up! Nu heb ik het genoegen om met de leadzanger een telefoongesprek te hebben en dit gesprek wordt omlijst door nog twee gloed nieuwe songs van de 7 koppige band. Onlangs bracht de band “noodgedwongen” zes nummers in eigen beheer uit. Er was door de corona maatregelen geen ruimte om samen te repeteren, dus maar eens vragen hoe ze dat hebben opgelost.

Verder was de zangeres van Jezebel onlangs jarig en werd er door de band een verzoekje ingediend ter ere van haar verjaardag, nou ben ik de moeilijkste ook niet en willig ik voor deze keer het verzoek in.

Verder is er muziek van Lion’s Share, The 450’s en Box of Kings.

Box of Kings brengt eigenheid, lef en bevlogenheid naar het podium. Ze halen je dichtbij en blazen je omver. De band grijpt je bij de strot, laat je alle hoeken van de zaal zien en vergeet ondertussen niet je af en toe zachtjes toe te fluisteren tijdens de reis door het ijzersterke repertoire. Keer op keer weten ze het publiek voor zich te winnen door hun aaneengesloten set. Geen optreden is hetzelfde want muzikaliteit staat hoog in het vaandel. Dus is er veel ruimte voor improvisatie, waardoor het verhaal van Box of Kings iedere keer anders en beter wordt verteld. Maar altijd is het rauw, dynamisch, krachtig, gedreven en bovenal authentiek. De debuut EP “Symphony of Superficiality”, met eigenheid en authenticiteit als belangrijke thema’s kwam uit in het najaar van 2019. Het kon op lovende reacties rekenen. Zo leidde het tot maar liefst drie nominaties in 3voor12 Gelderland  Awards in de categorieën Beste nieuwkomer, Beste live-act en Beste Album. Maar het trok ook de aandacht van Kees Baars, die Box of Kings uitnodigde om te komen spelen in zijn radioshow Countdown Café. Ook daar wisten de Kings te overtuigen. De plannen zijn groot. Zo is er hard gewerkt aan het uitbrengen van een live-EP eind oktober ’20 en is op 7 mei ’21 de allereerste single “Avalon” uitgebracht, die het op Banks Radio Australia maar liefst tot de tweede plaats wist te brengen en op Radio Benelux België zelfs de nr. 1 wist te bereiken. De release van de tweede single “Smoke on the Horizon” was eind juli ’21 en het ziet er naar uit dat deze single het minstens even goed, zo niet nog beter gaat doen. Rond oktober ’21 zal de derde single uitgebracht worden en ondertussen worden de voorbereidingen getroffen voor de opnames van een volledig album in 2022.

Verder is er muziek van Burning , Ad Infinitum en Dangerous time for the Dead.

Deze laatste band heeft een geweldig muzikaal nummer gemaakt omtrent Vader Tijd deze plaat werd 17 september uitgebracht.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*