Do.25 maart – Razende Roeland raast onverminderd door en door!

Donderdag avond om 21.00 is het weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine, de vaccinatie komt nog niet echt op gang, dus dan je metal vitamine maar halen bij Omroep RSH. Lekker op veilige afstand en met inachtname van alle corona regels is deze uitzending weer voorbereid. Deze week zijn weer op Omroep RSH en we bedanken Radio-Viva voor hun gastvrijheid.

We starten met grunge en rock, Myles Kennedy (zanger van Alter Brdige), Candlebox en The Mark hebben een nieuwe plaat uitgebracht.

Tilburgse band The Mark we hebben onlangs een nieuwe single uitgebracht, getiteld “Enjoy The Ride” met o.a. George Baker en Dany Lademacher als “special guest”. De drums, bas en toetsen van “Enjoy The Ride” zijn in Los Angeles opgenomen door de huidige band van CCR-frontman John Fogerty. Het zijn Kenny Aronoff op drums (o.a. Bruce Springsteen, The Rolling Stones en Johnny Cash), James LoMenzo op bas (o.a. White Lion, Megadeth en Slash’s Snakepit) en Bob Malone op toetsen (o.a. Ringo Starr, the Neville Brothers en Dr. John). George Baker zingt de tweede stem in Enjoy The Ride. Geloof het of niet, maar in héél zijn carrière is dit de allereerste keer dat hij een tweede stem zingt voor iemand anders. Hij zingt alleen duetten en tweede stemmen op zijn eigen zang. Dany Lademacher speelt elektrische slag- en sologitaar. Vrijwel iedereen die ik spreek, vindt de combi van Lademacher en Baker een beetje vreemd, maar als je naar het eerdere werk van Lademacher luistert met Kleptomania, kun je echt wel overeenkomsten vinden met het oude werk van George Baker. Beide waren in die tijd wel progressieve (pop)rock muzikanten.

Verder hebben we muziek van Ron Coolen (zijn plaat moest ik helaas afkappen, de tijd was om ) dus nu helemaal, Megadeath komt dit jaar met een nieuwe plaat, maar in deze uitzending nog even een oudje en er is nieuwe muziek van Sumo Cyco, Scar of the Sun en Herman Frank.

Gitarist en producer Herman Frank is sinds het begin van de jaren 80 niet meer weg te denken uit de Duitse metal scene. Beginnend met ACCEPT tot aan VICTORY tot zijn soloproject, dat in 2009 werd gelanceerd, heeft de Hannoveraan bewezen een recept te zijn voor compromisloze heavy metal. Met de albums “Loyal To None”, “Right In The Guts”, “The Devils Ride Out” en “Fight The Fear” zorgen Frank en zijn strijdmakkers voor stormen van enthousiasme bij zowel de pers als de fans. En het lijdt geen twijfel dat het vijfde album “Two For A Lie” hier naadloos op zal aansluiten. Trouw aan het motto “Never change a winning team”, heeft Herman Frank opnieuw zijn vertrouwen gesteld in de samenwerking met MASTERPLAN-frontvocalist Rick Altzi en JADED HEART-bassist Michael “Mülli” Müller, nieuw aangenomen waren gitarist Mike Pesin en drummer Kevin Kott op boord van het slagschip. Net als zijn voorgangers maakt het album indruk door Franks karakteristieke gitaarspel, waarin vlijmscherpe riffs en opzwepende solo’s elkaar ontmoeten, Alchi’s briljante vocalen en de ritmesectie die als een uurwerk klinkt, zorgen voor de rest.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*