Do.26 aug. – Razende Roeland raast weer voluit nu de zomer voorbij is!

Razende Roeland raast weer voluit nu de zomer voorbij is!
Donderdagavond 21.00 uur en het is weer tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.  In deze uitzending merk je dat de zomer voorbij is, want de bands komen uit de vakantie modus en leveren weer heerlijke muziek af. 
Er is muziek van de Warkings, Thomsen en Godscum.
Pantera wordt gezien als een van de meest invloedrijke bands van de moderne metal. Toch zijn er weinig groepen die dat unieke geluid volledig adoptteren. Het Nederlands-Duitse Godscum, met lieden, die eerder actief waren in bands als Sun Caged, Dreadlock Pussy en Fake No More, lijkt op de ep ‘The Great War’ dicht in de buurt te komen. Vooral het gelijknamige openingsnummer neemt ons mee naar de dagen van de onvergetelijke Texaanse meesters. Alle elementen zijn aanwezig: de aanstekelijk hoekige ritmesectie, het volle gitaargeluid inclusief gierende uithalen, de haast groovy passages die het geheel verfraaien en, niet te vergeten, de zang van Steven Tolkamp die wat stijl betreft vaak doet denken aan Phil Anselmo, Pantera’s stem in de hoogtijdagen. Het tweede nummer Thy Kingdom Come Undone, waarin de band niet onder stoelen of banken steekt genoeg te hebben van een opgedrongen christendom, laat zien hoe de Pantera-stijl zich moeiteloos handhaaft in deze tijd. Door een ander ritme in te passen tijdens de coupletten is de optimale crossover naar moderne metalcore gemaakt. En juist hier liggen mogelijkheden voor Godscum om serieus potten te breken.
Op de andere twee tracks van deze ep krijgt die crossover nog meer gestalte doordat Godscum, zonder de basiselementen uit het oog te verliezen, de velden van de “modern rock” verder verkent. Beide nummers bieden ruimte aan melodische zang met cleane gitaren, een beetje a la Incubus als we nog een vergelijking mogen maken. Dat weerhoudt Stand Our Ground er overigens niet van om op de juiste momenten een nog wat hogere versnelling aan te spreken. In afsluiter Dawn Of Eternity wordt een en ander nog wat verder uitgediept. Het resulteert in een powerballad met sublieme opbouw. Na een epische gitaarsolo komt het einde echter zeer abrupt. Het geeft ondubbelzinnig aan hoe deze ep naar meer smaakt.
Daarnaast heb ik muziek gekregen en uitgezocht van Lord of the Lost, Sweeping Death en October Change.
De muziek van OCTOBER CHANGE kan worden omschreven als een eclectische mix van symfonische, industriële en gothic metal, versmolten met elektronische invloeden. De zangeres levert vocalen die gaan van cleane, meer klassiek geïnspireerde tot krachtigere donkere vocalen. Het resultaat is een uniek en variabel geluid dat het vermogen heeft om verder te reiken dan liefhebbers van metalmuziek. De Belgische metalband October Changes heeft een nieuwe single uit. Medusa is het vervolg op de vorig jaar verschenen single The Dark Paradise. Medusa is een verhaal over de liefde tussen een sirene en een jonge man. Maar hun liefde mocht niet zijn. De vader van de sirene en koning van de zee, trekt zijn dochter brutaal de zee in omdat ze zich toonde aan een mens. Hij was bang voor de gevolgen voor het zeeleven en veroordeelt haar tot een leven in eenzaamheid op een geheim verborgen eiland.. Gedoemd om voor altijd in eenzaamheid te leven. Degenen die het eiland betraden zouden in steen veranderen. Zo zal de locatie van het eiland dus nooit onthuld worden.. Wanneer de zon de oceaan raakt weent de kleine sirene.. Als je goed luistert kan je haar melancholische stem horen die een triest lied zingt dat over de wateren van de zee reist..
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.
Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*