Do.26 mei – Razende Roeland raast al vast vooruit naar Into the Grave.

Deze donderdagavond staan ze zeker weer klaar je wekelijkse metal vitamine en deze week nog een extraatje want we gaan bellen met een van de organisatoren van het metalfestival Into the Grave. 
Into the Grave is een metalfestival in Leeuwarden. Het wordt gehouden op het Oldehoofsterkerkhof, een voormalig kerkhof en thans plein naast de Oldehove, vandaar ook de naam van het festival. Het werd voor het eerst gehouden in 2011 en trekt zo’n 7.000 bezoekers. Dit jaar is het festival op 10, 11 en 12 juni.
Deze uitzending zal ik ook van de daar optredende bands muziek gaan draaien.
De opening is van Wind Rose. Wind Rose is een Italiaanse power metalband, opgericht in 2009 in Pisa, Toscane. De band heeft vier studioalbums uitgebracht, meest recentelijk Wintersaga was in september 2019. En op 10 juni van dit jaar komt er een nieuw album uit getiteld “Warfront”.
Daarnaast is er muziek van Flotsam and Jetsam, Ad Infintium en Alestorm.
Alestorm is een folk/powermetalband uit Perth, Schotland, opgericht onder de naam Battleheart in 2004. De band schrijft graag muziek over alles wat met piraten en het piratenleven te maken heeft, vandaar dat zij de muziek omschrijven als “True Scottish Pirate Metal”
Dan is het ook lekker te lezen dat de Nederlandse band Heidevolk ook gaat optreden op het festival Into the Grave, dus daar gaan we zeker een nummer van draaien.
Verder is er muziek van Bort, Dangerous times for the Dead en Surrecturus.
We draaien hun nieuwe single van het album Awake and Arise. We starten met Lilith. Oude saga’s, mythes en zelfs bijbelse overleveringen, verhalen over de eerste vrouw op aarde; en niet Eva dus. Dit was een gelijkwaardig mens waar Adam zich geen raad mee  wist. Hij vermoordde haar, door haar zwanger van een rots te gooien, waar ze open barstte op de grond en zo de demonen baarde. Haar geest waart daarom nog steeds over de aarde en is vervuld van wraakgevoelens tegen mannen en kinderen. Er zijn meerdere verhaallijnen over Lilith; Wij gebruiken hier puur het figuurlijke aspect uit de talloze verhalen over en rondom Lilith: de geboorte van het kwaad, het ontstaan van list, bedrog en manipulatie. Muzikaal gezien moest er gewoon een vette riff zijn die het geheel continu stuwde als het ware, met wat hier en daar gitaar verwijzingen naar andere tijdzones. Dit nummer was het 2e nummer wat Henk componeerde van alle nummers die op het album staan.
Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.
Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*