Do. 27 mei Razende Roeland geeft nog maar eens gas.

Het is alweer bijna donderdagavond 21.00 uur dus tijd voor je wekelijkse metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Dus de vitamine zijn in heel Noord- West Fryslân in de ether te beluisteren. Via het internet ben ik over de gehele planeet te beluisteren dus zegt niet dat je geen metal vitamine kan horen.

Nou is er het Eurovisie songfestival geweest en heeft er een glamrock band gewonnen, daar kan ik dus niet om heen en uiteraard draai ik het winnende nummer van Månneskin. Het tweede rocknummer van dit festival komt ook voorbij.

Blind Channel is een Finse posthardcoreband. Blind Channel werd in 2013 opgericht in Oulu en bracht een jaar later zijn eerste single uit. Een eerste album volgde in 2016. Begin 2021 nam de band deel aan de Finse preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Met het nummer Dark side won de band, waardoor ze Finland mochten vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam, Nederland. In de finale eindigde de band op een 6e plaats met 301 punten achter Oekraïne en voor Malta.

En dan gaan we over tot de orde van de dag.  Er is muziek van Mental Shift, Before the Drop en Endeavour.

Endeavour is ontstaan in 2018, voormalig gitarist (Redmar van der Sluys) en drummer (Jeroen Vermeer) van Evil Eyes starten een nieuwe band, Endeavour. Snel na de oprichting trad Marco Slooten toe tot de band als 2e gitarist. Na vele wisselingen van bassisten trad Lucas Blankenstein als vaste bassist in de band in 2019. De eerste 2 tracks zijn met ons voormalige zanger Marco van Sterkenburg. Door covid is het lastig om zonder te spelen een nieuwe zanger te vinden. Vandaar dat onze 3e track is opgenomen met Bjorn Ciggaar, en dat de volgende 2 tracks ook met 2 andere zangers zullen zijn.

Ook is er muziek van Mad Symphony, Frozen Crown, Burning Witches en Vortex.

Volgende week is er weer een special, deze keer rondom de band Vortex/Metal Bats, dus wordt de uitzending afgesloten met een nummer van deze band.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*